Problem starting Apache on XAMP

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem starting Apache on XAMP

Postby laurentm » 10. March 2017 10:46

I success to start mysql, mercury
I got this message

10:47:53 [main] Initializing Control Panel
10:47:53 [main] Windows Version: Windows 7 Professional SP1 64-bit
10:47:53 [main] XAMPP Version: 5.6.30
10:47:53 [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
10:47:53 [main] You are not running with administrator rights! This will work for
10:47:53 [main] most application stuff but whenever you do something with services
10:47:53 [main] there will be a security dialogue or things will break! So think
10:47:53 [main] about running this application with administrator rights!
10:47:53 [main] XAMPP Installation Directory: "c:\xampp2\"
10:47:53 [main] Checking for prerequisites
10:47:53 [main] All prerequisites found
10:47:53 [main] Initializing Modules
10:47:53 [mysql] XAMPP MySQL Service is already running on port 3306
10:47:53 [filezilla] XAMPP FileZilla Service is already running on port 21
10:47:53 [filezilla] XAMPP FileZilla Service is already running on port 14147
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 25 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 79 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 105 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 106 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 110 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 143 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [mercury] Problem detected!
10:47:53 [mercury] Port 2224 in use by "Unable to open process" with PID 6072!
10:47:53 [mercury] Mercury WILL NOT start without the configured ports free!
10:47:53 [mercury] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:47:53 [mercury] or reconfigure Mercury and the Control Panel to listen on a different port
10:47:53 [Tomcat] Java is already running on port 8005!
10:47:53 [Tomcat] Is Tomcat already running?
10:47:53 [main] Starting Check-Timer
10:47:53 [main] Control Panel Ready
10:47:56 [Apache] Attempting to start Apache service...
10:48:01 [Apache] Status change detected: running
10:48:02 [Apache] Status change detected: stopped
10:48:02 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
10:48:02 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
10:48:02 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
10:48:02 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
10:48:02 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
10:48:02 [Apache] If you need more help, copy and post this
10:48:02 [Apache] entire log window on the forums
laurentm
 
Posts: 1
Joined: 10. March 2017 10:41
XAMPP version: 3.2.2
Operating System: win 7

Re: Problem starting Apache on XAMP

Postby Altrea » 10. March 2017 15:28

We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8845
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 47 guests