2 things

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

2 things

Postby Corbin1 » 18. February 2017 23:36

I'm new to this whole concept and I find it very interesting yet frustrating.
I have set up a new Administrator login for my windows 10.
I have finally through much YouTube visits found out how to get Microsoft Edge to allow me to use it as a browser as Microsoft Edge will not allow you to use it as a browser
as an Administrator without setting up an administrator token.

Here is the issue I am now having...

I am trying to open up myphpadmin and it asks for a user name and password but I have never set up a user name or password
How do I do this?

Any help would be much appreciated, if it involves command line from the xampp control panel then I am familiar with using the command line...
Corbin1
 
Posts: 3
Joined: 18. February 2017 23:25
XAMPP version: 5.6.30-0
Operating System: Windows 10

Re: 2 things

Postby Altrea » 18. February 2017 23:51

If XAMPPs phpMyAdmin askes for username and password it cannot be in default configuration.
You should know what you changed. How should we provide any support for your environment if you cannot tell us the changes you made?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8728
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: 2 things

Postby Corbin1 » 19. February 2017 00:33

Port numbers for apache and MySQL were changed because their default numbers conflicted with ports already in use.
I changed the password for MySQL using the command prompt after hunting info online on how to change the root password for MySQL.
I still have no idea how to access what the user name could be that it is asking for... let alone the password it is asking for.
It was hard enough to find info on how to set up my Windows 10 as an administrator and then create an administrator token to allow Microsoft Edge to run as an Administrator.
Never the less I am very patient when it comes to learning new things.
Corbin1
 
Posts: 3
Joined: 18. February 2017 23:25
XAMPP version: 5.6.30-0
Operating System: Windows 10

Re: 2 things

Postby Nobbie » 19. February 2017 12:48

From my point of view, you did everything wrong what one could do wrong. You messed up Windows, Xampp and Apache, you should have asked here immediately instead of following bad tutorials. Do NOT change Apache Ports, instead find the software which (incorrectly) uses the Apache Ports (Port 80 and 443 are the TCPIP default Ports for HTTP and HTTPS), do NOT change any password without knowing exactly WHAT you are doing, simply use another Browser if Edge does not run.

If i where you, i would undo and de-install everything and begin from scratch. And then we will find the REAL issues and will find the REAL problems and solve the REAL problems.
Nobbie
 
Posts: 9423
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: 2 things

Postby Corbin1 » 21. February 2017 00:20

awesome!!
I did remove the WAMP and reinstalled and now every thing is running just fine...
Thanks for the help Nobbie
Corbin1
 
Posts: 3
Joined: 18. February 2017 23:25
XAMPP version: 5.6.30-0
Operating System: Windows 10


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests

cron