XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Josh1985 » 08. January 2017 10:23

Hello all,

I installed XAMPP 7.0.13 like I always have. I have always been able to just move the XAMPP htdocs files into their own folder with out affecting anything.This time however If i try to navigate to the "http://localhost/xampp/dashboard/phpinfo.php" i get a 404 page not found error. You might wonder why I would want to do this and the simple answer is I repackaged the XAMPP "site" into a custom layout which is easier for me to find things such as my projects. Am I missing something? In the past any folders I created in the htdocs folder could be accessed through http://localhost/projectfoldername. Now simply moving the XAMPP site seems to have broken things somehow. I could go back and add the XAMPP site back where it was originally but I prefer the landing page/repackaged site I created. Did XAMPP do away with the ease of use of adding projects.

Thank you again,

Josh
Josh1985
 
Posts: 4
Joined: 08. January 2017 09:57
XAMPP version: 7.0.13
Operating System: Windows 10

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Nobbie » 08. January 2017 16:16

Josh1985 wrote:Did XAMPP do away with the ease of use of adding projects.


No.

You did something wrong (whatever - as you did not tell us, what you did).
Nobbie
 
Posts: 9689
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Josh1985 » 08. January 2017 20:36

I am not sure what you mean by "you did not tell us what you did". Let me try again. I was trying to put the XAMPP site that comes with the installation of XAMPP-into its own folder in the htdocs folder so I can have my own custom landing page on the root as well as being able to put my other projects in separate folders in htdocs as well. I have tried to take the XAMPP site out of its folder and put it back in to the htdocs root. But, it seems if i do that and still have the other project folders in the root it still does not want to pull up the phpinfo file. Seems the only way i can get the phpinfo.php file to come up in my browser is if I don't have ANY other project folders in the htdocs root. This did not use to be the case. XAMPP used to work just fine no matter what I did with the XAMPP site. My question is if the XAMPP site has to always be in the htdocs folder's root and no other folders can be added then where do I host my projects? Hopefully, that clarifies things a little.

Thank you again,

Josh
Josh1985
 
Posts: 4
Joined: 08. January 2017 09:57
XAMPP version: 7.0.13
Operating System: Windows 10

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Altrea » 08. January 2017 20:41

Hi Josh,

Your own projects does not influence the functionality of the phpinfo page. This page works very well, as well if you move it to another folder.
But the dashboard page itself does have a problem if gets moved. There are multiple references to the /dashboard folder in the code which are relative to the domain root. The phpinfo page is one of these references. So if you moved the dashboard folder, request the dashboard and hit the phpinfo link from the dashboard the url will be wrong.

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8936
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Josh1985 » 08. January 2017 22:52

Thank you for your response. However I am still a bit confused. I realize that if I move the XAMPP site from "C:\xampp\htdocs\"to say "C:\xampp\htdocs\xampp\" that the url "http://localhost/" or "http://localhost/dashboard/phpinfo.php" will no longer exist (due to the folder move.) I understand that. The issue is that I have moved the XAMPP site from "C:\xampp\htdocs\"to "C:\xampp\htdocs\xampp\", where the "htdocs\xampp" is the dir containing the entire XAMPP site. So, if I understand correctly and as was the case last time I used XAMPP, if I try to point my browser to "http://localhost/xampp/dashboard/phpinfo.php" I should see my phpinfo page but I do not. Is there a file I need to change to point php to the new location of the XAMPP site? Another issue is if i point my browser to "http://localhost/xampp/dashboard/" I get a 404 error there too. It seems like XAMPP doesn't know where to look for that site even though I have specified the location. Could someone please point me in the right direction of how to make it so that Apache can find my sites. It also appears to me that XAMPP should work as long as I specify the target location instead of acting like the dir doesn't exist.

Thank you again

Josh
Josh1985
 
Posts: 4
Joined: 08. January 2017 09:57
XAMPP version: 7.0.13
Operating System: Windows 10

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Altrea » 09. January 2017 00:55

Josh1985 wrote:The issue is that I have moved the XAMPP site from "C:\xampp\htdocs\"to "C:\xampp\htdocs\xampp\", where the "htdocs\xampp" is the dir containing the entire XAMPP site. So, if I understand correctly and as was the case last time I used XAMPP, if I try to point my browser to "http://localhost/xampp/dashboard/phpinfo.php" I should see my phpinfo page but I do not.

Well, on my XAMPP 7.0.13-1 test-environment this works flawlessly.

Josh1985 wrote:Is there a file I need to change to point php to the new location of the XAMPP site?

no

Josh1985 wrote:Another issue is if i point my browser to "http://localhost/xampp/dashboard/" I get a 404 error there too.

If i request that url i get the dashboard but without any stylesheets, because they point to the wrong url.

Maybe you did something different than i, or did a typo in the url, or this is a browser cache issue.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8936
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Josh1985 » 09. January 2017 01:41

Thank you all for your suggestions I think I finally figured out the issue. It appears that XAMPP does not like the use of a .htaccess file. as soon as i removed the .htaccess file everything worked flawlessly again! Thank you again.
Josh1985
 
Posts: 4
Joined: 08. January 2017 09:57
XAMPP version: 7.0.13
Operating System: Windows 10

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Altrea » 09. January 2017 01:44

It all depends on the content of this .htaccess file.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8936
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: XAMPP 7.0.13 htdocs Issue

Postby Nobbie » 09. January 2017 21:57

Josh1985 wrote: It appears that XAMPP does not like the use of a .htaccess file. as soon as i removed the .htaccess file everything worked flawlessly again!


OMG, dont you even know what .htaccess is doing??
Nobbie
 
Posts: 9689
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 48 guests