Possible bug with D8 multisite

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Possible bug with D8 multisite

Postby samstamport » 11. December 2016 20:38

I found a possible bug regarding running multiple copies of (instances) of Drupal using XAMPP 5.6.28 on Windows 10.

I installed Drupal 7 and Drupal 8 without problems. When I tried to install the Drupal 8 Drutopia distribution I got page not found errors on all pages when I click an admin menu item. The fix is at http://drupal.stackexchange.com/questio ... -not-found. It involves uncommenting the RewriteBase line and typing the name of the root folder containing Drupal after the /.

I don't know why the first two copies of Drupal work without modification. RewriteBase is commented out in both cases.
samstamport
 
Posts: 19
Joined: 31. March 2016 00:27
Operating System: Windows 7

Re: Possible bug with D8 multisite

Postby Nobbie » 12. December 2016 12:20

If you choose different folder AND different databases for each Drupal Installation, there *should* be no problem, as they do not interfere each other. You probably mixed some installations into one folder and/or database?

The best way would be to create three different VirtualHosts with three different DocumentRoots and use one VirtualHost per one Drupal. You can install Drupal directly into the DocumentRoot, so you dont have to fix .htaccess for usage of a subfolder.
Last not least, this is NOT a Xampp issue, its a pure Drupal issue and you should ask in Drupal forum.
Nobbie
 
Posts: 9615
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Possible bug with D8 multisite

Postby samstamport » 12. December 2016 12:51

I was very careful to create different folders and different databases for each site.

Are you saying this is a Drupal issue because .htaccess is peculiar to Drupal? I am a newbie so an explanation would be helpful in my understanding of what's going on.

Thanks!
samstamport
 
Posts: 19
Joined: 31. March 2016 00:27
Operating System: Windows 7

Re: Possible bug with D8 multisite

Postby Nobbie » 14. December 2016 22:23

samstamport wrote:Are you saying this is a Drupal issue because .htaccess is peculiar to Drupal?


It is an Drupal issue, as there is no problem due to Xampp, there is a problem due to Drupal. A Xampp issue would of course happen in each script in this world, but it happens in Drupal only.

Again, i am pretty sure, if you use VirtualHosts and consequently separate your installations, the issue would disappear. It is always a problem running many different versions of the same software under one infrastructure.
Nobbie
 
Posts: 9615
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Possible bug with D8 multisite

Postby samstamport » 16. December 2016 11:34

Does your Virtual Hosts recommendation apply when running on Windows 10? If so, please give me a link that tells me how to do this. I am a newbie. I've found several "how to" procedures out on the web that are either incomplete or dated.

Thanks!
samstamport
 
Posts: 19
Joined: 31. March 2016 00:27
Operating System: Windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests