problem in running apache and MYSQL

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

problem in running apache and MYSQL

Postby safi » 28. November 2016 17:13

Hi, I have a problem running apache and MySQL. and I don't know what the problem is. please, help me in figuring out the problem.


6:13:56 PM [main] Initializing Control Panel
6:13:56 PM [main] Windows Version: Pro 64-bit
6:13:56 PM [main] XAMPP Version: 5.6.15
6:13:56 PM [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
6:13:56 PM [main] Running with Administrator rights - good!
6:13:56 PM [main] XAMPP Installation Directory: "d:\xamp\"
6:13:56 PM [main] Checking for prerequisites
6:13:56 PM [main] All prerequisites found
6:13:56 PM [main] Initializing Modules
6:13:56 PM [Apache] Apache Service detected with wrong path
6:13:56 PM [Apache] Change XAMPP Apache and Control Panel settings or
6:13:56 PM [Apache] Uninstall/disable the other service manually first
6:13:56 PM [Apache] Found Path: "C:\Users\A\Desktop\new folder\apache\bin\httpd.exe" -k runservice
6:13:56 PM [Apache] Expected Path: "d:\xamp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice
6:13:56 PM [mysql] MySQL Service detected with wrong path
6:13:56 PM [mysql] Change XAMPP MySQL and Control Panel settings or
6:13:56 PM [mysql] Uninstall/disable the other service manually first
6:13:56 PM [mysql] Found Path: "C:\Users\A\Desktop\new folder\mysql\bin\mysqld.exe" --defaults-file="c:\users\a\desktop\new folder\mysql\bin\my.ini" mysql
6:13:56 PM [mysql] Expected Path: d:\xamp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=d:\xamp\mysql\bin\my.ini mysql
6:13:56 PM [main] Enabling autostart for module "Apache"
6:13:56 PM [main] Enabling autostart for module "MySQL"
6:13:56 PM [main] Starting Check-Timer
6:13:56 PM [main] Control Panel Ready
6:13:56 PM [Apache] Autostart active: starting...
6:13:56 PM [Apache] Attempting to start Apache service...
6:13:57 PM [mysql] Autostart active: starting...
6:13:57 PM [mysql] Attempting to start MySQL service...
safi
 
Posts: 8
Joined: 15. February 2016 21:53
Operating System: windows 10

Re: problem in running apache and MYSQL

Postby Nobbie » 28. November 2016 21:08

Your problem is, that you once had Apache and MySQL already installed, but it wasn't de-installed properly. There are entries left for Windows Services, you have to delete these either. If you dont know how to manage WIndows Services, go for a Microsoft Forum.
Nobbie
 
Posts: 9814
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: problem in running apache and MYSQL

Postby safi » 29. November 2016 19:08

thanks so much I solved the problem.
safi
 
Posts: 8
Joined: 15. February 2016 21:53
Operating System: windows 10


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 58 guests