Apache not running

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache not running

Postby Creeperkillo0or » 16. September 2016 12:09

Hello there,
I wanted to start XAMPP Apache but i got an Error Message saying that api-ms-win-crt-runtime-I1-1-0.dll is missing.
I also Copied the Log:
12:59:02 [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
12:59:02 [main] Running with Administrator rights - good!
12:59:02 [main] XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
12:59:02 [main] Checking for prerequisites
12:59:02 [main] All prerequisites found
12:59:02 [main] Initializing Modules
12:59:02 [mysql] XAMPP MySQL is already running on port 3306
12:59:02 [main] Starting Check-Timer
12:59:02 [main] Control Panel Ready
12:59:07 [Apache] Installing service...
12:59:10 [Apache] Service was NOT (un)installed!
12:59:11 [Apache] Attempting to start Apache app...
12:59:11 [Apache] Status change detected: running
12:59:12 [Apache] Status change detected: stopped
12:59:12 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
12:59:12 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
12:59:12 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
12:59:12 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
12:59:12 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
12:59:12 [Apache] If you need more help, copy and post this
12:59:12 [Apache] entire log window on the forums
13:00:54 [Apache] Attempting to start Apache app...
13:00:54 [Apache] Status change detected: running
13:01:17 [Apache] Status change detected: stopped
13:01:17 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
13:01:17 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
13:01:17 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
13:01:17 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
13:01:17 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
13:01:17 [Apache] If you need more help, copy and post this
13:01:17 [Apache] entire log window on the forums


Hope somebody can help me
Thanks :D
Creeperkillo0or
 
Posts: 1
Joined: 16. September 2016 12:02
XAMPP version: v3.2.2
Operating System: Windows

Re: Apache not running

Postby Nobbie » 16. September 2016 19:55

viewtopic.php?f=16&t=69784

and

Creeperkillo0or wrote:i got an Error Message saying that api-ms-win-crt-runtime-I1-1-0.dll is missing.


Enter "api-ms-win-crt-runtime-I1-1-0.dll is missing" into Google.
Nobbie
 
Posts: 8779
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests