Help with a strange error

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Help with a strange error

Postby escamole » 05. September 2016 07:09

Hi,
I have recently started having issues with xampp. I used it a few months ago with no problem, and hadn't used it again until the past couple of days. Now when I try to run Apache, it will run successfully for a few seconds and then fail. I do not have any other processes using port 80 or 443, and I am running xampp as an administrator. As a side note, I made the switch to Windows 10 from Windows 7 in the few months in between. Is it possible that this is part or all of the issue?

Console Message:
12:27:42 AM [Apache] Attempting to start Apache app...
12:27:42 AM [Apache] Status change detected: running
12:27:58 AM [Apache] Status change detected: stopped
12:27:58 AM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
12:27:58 AM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
12:27:58 AM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
12:27:58 AM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
12:27:58 AM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
12:27:58 AM [Apache] If you need more help, copy and post this
12:27:58 AM [Apache] entire log window on the forums

Error Log Message:
[Mon Sep 05 00:29:25.569175 2016] [ssl:warn] [pid 11424:tid 164] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Sep 05 00:29:26.069059 2016] [ssl:warn] [pid 11424:tid 164] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Sep 05 00:29:26.169255 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 11424:tid 164] AH00455: Apache/2.4.18 (Win32) OpenSSL/1.0.2e PHP/7.0.8 configured -- resuming normal operations
[Mon Sep 05 00:29:26.170254 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 11424:tid 164] AH00456: Apache Lounge VC14 Server built: Dec 9 2015 10:17:39
[Mon Sep 05 00:29:26.170254 2016] [core:notice] [pid 11424:tid 164] AH00094: Command line: 'c:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Mon Sep 05 00:29:26.176266 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 11424:tid 164] AH00418: Parent: Created child process 24564
[Mon Sep 05 00:29:28.111987 2016] [ssl:warn] [pid 24564:tid 512] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Sep 05 00:29:28.546825 2016] [ssl:warn] [pid 24564:tid 512] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Sep 05 00:29:28.647018 2016] [mpm_winnt:crit] [pid 24564:tid 512] (OS 109)The pipe has been ended. : AH00404: Child: Unable to read socket data from parent
[Mon Sep 05 00:29:28.674066 2016] [mpm_winnt:crit] [pid 11424:tid 164] AH00427: Parent: child process 24564 exited with status 3 -- Aborting.
escamole
 
Posts: 1
Joined: 05. September 2016 06:53
XAMPP version: 3.2.2
Operating System: Windows 10

Re: Help with a strange error

Postby Nobbie » 05. September 2016 19:58

escamole wrote:As a side note, I made the switch to Windows 10 from Windows 7 in the few months in between. Is it possible that this is part or all of the issue?


Of course.

Did you enter the error message into Google? You will get tons of hints.

Very often the problem is coming from the WIndows Firewall. You should check for that.
Nobbie
 
Posts: 8779
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 47 guests