Apache is not running

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache is not running

Postby tawhid789 » 21. May 2016 13:17

hi,
I am a new user of XAMPP. i installed XAMPP (version 7.0.6) on my computer. when i click on APACHE start button, it shows,

"The procedure entry point ucrtbase.terminate could not be located in the DLL api-ms-win-crt-runtime-[1-1-0.dll"

6:06:00 PM [main] Initializing Control Panel
6:06:00 PM [main] Windows Version: Windows 7 Ultimate SP1 32-bit
6:06:00 PM [main] XAMPP Version: 7.0.6
6:06:00 PM [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
6:06:00 PM [main] You are not running with administrator rights! This will work for
6:06:00 PM [main] most application stuff but whenever you do something with services
6:06:00 PM [main] there will be a security dialogue or things will break! So think
6:06:00 PM [main] about running this application with administrator rights!
6:06:00 PM [main] XAMPP Installation Directory: "d:\xampp\"
6:06:00 PM [main] Checking for prerequisites
6:06:00 PM [main] All prerequisites found
6:06:00 PM [main] Initializing Modules
6:06:00 PM [mysql] XAMPP MySQL is already running on port 3306
6:06:00 PM [main] Enabling autostart for module "Apache"
6:06:00 PM [main] Enabling autostart for module "MySQL"
6:06:00 PM [main] Starting Check-Timer
6:06:00 PM [main] Control Panel Ready
6:06:00 PM [Apache] Autostart active: starting...
6:06:00 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
6:06:00 PM [mysql] Autostart aborted: MySQL is already running
6:06:01 PM [Apache] Status change detected: running
6:06:02 PM [Apache] Status change detected: stopped
6:06:02 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
6:06:02 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
6:06:02 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
6:06:02 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
6:06:02 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
6:06:02 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
6:06:02 PM [Apache] entire log window on the forums.


Please see the details.

MySQL service start properly. but when i click admin button, it shows, "localhost refused to connect". i use google chrome.

please help me to solve the problem.

thanks, tawhid.
tawhid789@yahoo.com
tawhid789
 
Posts: 1
Joined: 21. May 2016 12:54
XAMPP version: 7.0.6
Operating System: windows 7 ultimate

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests