404 and something is wrong with XAMPP installation

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

404 and something is wrong with XAMPP installation

Postby Robs » 15. April 2016 14:41

Hello everyone.

I installed XAMPP 3.2.2 for Windows. My OS is v8.1.

First I had the problem with the ports, but I changed them and I can see that Apache and MySQL are working from the XAMPP control panel.

The thing is that when I go to http://localhost/ or http://127.0.0.1/,
HTTP Error 404. The requested resource is not found.
is displayed, and when I drag and drop index.php to Chrome I get the following:

Code: Select all
<?php
   if (!empty($_SERVER['HTTPS']) && ('on' == $_SERVER['HTTPS'])) {
      $uri = 'https://';
   } else {
      $uri = 'http://';
   }
   $uri .= $_SERVER['HTTP_HOST'];
   header('Location: '.$uri.'/dashboard/');
   exit;
?>
Something is wrong with the XAMPP installation :-(


I have already tried uninstalling and installing again XAMPP with not luck. I wish someone can help me.
Robs
 
Posts: 2
Joined: 15. April 2016 14:28
Location: Mexico
XAMPP version: 5.6.19
Operating System: Windows 8.1

Re: 404 and something is wrong with XAMPP installation

Postby Chiriel » 15. April 2016 20:32

What happens when you click the start button for Apache? Does it say the program's running?
Chiriel
 
Posts: 18
Joined: 15. April 2016 18:03
XAMPP version: 3.2.2
Operating System: Wndows 10

Re: 404 and something is wrong with XAMPP installation

Postby Altrea » 15. April 2016 21:11

Hi,

Robs wrote:I installed XAMPP 3.2.2 for Windows. My OS is v8.1.

There is no XAMPP version 3.2.2. Please read the following thread and update your XAMPP version in your boards profile to the correct version number
=> [Q&A] Insufficient debug information - base information (XAMPP version)

Robs wrote:First I had the problem with the ports,

The thing is that when I go to http://localhost/ or http://127.0.0.1/,
HTTP Error 404.

It is a request issue. Please read the following thread. Everything about your issue can be found there:
[Q&A] Changing the Apache default ports

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8286
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: 404 and something is wrong with XAMPP installation

Postby Robs » 16. April 2016 06:22

Thank you Altrea. I have updated my info.

Also, I reviewed the link you provided and it worked, although I don't fully understand why.

As I said, I changed the ports to 8012 and 8013, then with the help of the aforementioned link I just entered http://localhost:8012/dashboard/ in my browser, and voilà, problem solved.
Robs
 
Posts: 2
Joined: 15. April 2016 14:28
Location: Mexico
XAMPP version: 5.6.19
Operating System: Windows 8.1


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 43 guests