Apache/Mysql Crashing When increasing System Specification

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache/Mysql Crashing When increasing System Specification

Postby CodeFluffer » 07. April 2016 09:10

Hi all,

I have been using XAMPP on windows for the two year or so and it has been running perfectly, no crashes no problems. (Up until four month ago.)

Around four months ago, we upgraded our server/system to a faster specification.

Here is what the old spec was -

Windows Edition: Windows Server R2 2008 Standard with Service Pack 1
System:
Processor: Intel(R) Xeon(R) CPU 5160 @3.0GHZ (2 Processors) (Single Core)
Installed Memory: 7GB
System Type: 64 Bit Operating System


Upgraded Spec
Windows Edition: Windows Server R2 2008 Standard with Service Pack 1
System:
Processor: Intel(R) Xeon(R) CPU X5680 @3.33GHZ (2 Processors) (Dual Core)
Installed Memory: 8GB
System Type: 64 Bit Operating System


So like I mentioned before, the old spec never had any problems, it never crashed or failed over one and a half years.

As soon as we upgraded the following happened.

Random Apache crashes, making the site un-usable until it is manually restarted. It would throw errors up when accessing phpMyAdmin when apache had crashed too, stopping you from querying the DB. I even uninstalled XAMPP and installed the latest version with PHP7, this still didn't solve the problem.

Heres an example

Notice in .\libraries\common.inc.php#253
Undefined variable: _POST

Backtrace

.\index.php#12: require_once(.\libraries\common.inc.php)
Warning in .\libraries\common.inc.php#253
array_merge(): Argument #2 is not an array

Backtrace

.\libraries\common.inc.php#253: array_merge(
array,
NULL,
)
.\index.php#12: require_once(.\libraries\common.inc.php)
Notice in .\libraries\common.inc.php#443
Undefined variable: _POST

Backtrace

.\index.php#12: require_once(.\libraries\common.inc.php)
Notice in .\libraries\common.inc.php#453
Undefined variable: _POST

Backtrace

.\index.php#12: require_once(.\libraries\common.inc.php)
Notice in .\libraries\cleanup.lib.php#26
Undefined variable: _POST

Backtrace

.\libraries\common.inc.php#514: PMA_removeRequestVars(array)
.\index.php#12: require_once(.\libraries\common.inc.php)
Notice in .\libraries\cleanup.lib.php#31
Undefined variable: _POST

Backtrace

.\libraries\common.inc.php#514: PMA_removeRequestVars(array)
.\index.php#12: require_once(.\libraries\common.inc.php)

This can happen from 1-5 times a day, and there are no logs produced to give any reason why it happened. The only way I could find out was go into the event viewer which is extremely vague.

Heres an example --

Faulting application name: httpd.exe, version: 2.4.18.0, time stamp: 0x5667f02e
Faulting module name: php7ts.dll, version: 7.0.2.0, time stamp: 0x568d8eb5
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0001ab54
Faulting process id: 0x9bf4
Faulting application start time: 0x01d18f1d3eed5f7e
Faulting application path: C:\xampp_\apache\bin\httpd.exe
Faulting module path: C:\xampp_\php\php7ts.dll
Report Id: a2a226d0-fb64-11e5-b4cb-005056a97cdf

And

Faulting application name: httpd.exe, version: 2.4.18.0, time stamp: 0x5667f02e
Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7601.23313, time stamp: 0x5684289c
Exception code: 0xc0000374
Fault offset: 0x000ce00b
Faulting process id: 0x3320
Faulting application start time: 0x01d18b1c1e501368
Faulting application path: C:\xampp_\apache\bin\httpd.exe
Faulting module path: C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
Report Id: 77d4bd4a-f723-11e5-9fc8-005056a97cdf


Just to prove my theory of the faster spec being the issue, I got the Specification lowered back to its original state, and for 2 weeks XAMPP never crashed once, as soon as we but it back to the higher spec, it crashed within hours.

Is there anything you are speicificly meant to do to XAMPP if you upgrade to faster spec?

I am absolutely lost for ideas, I have looked and looked online and can't seem to find anyone who is experiencing the same problems that I am having and why.

If anyone could shed some light on these issues, I would greatly appreciate it!
CodeFluffer
 
Posts: 1
Joined: 31. March 2016 09:24
Operating System: Windows Server R2 2008

Re: Apache/Mysql Crashing When increasing System Specificati

Postby kraeg » 30. May 2016 09:38

Hello

We have the same problem -
Name der fehlerhaften Anwendung: httpd.exe, Version: 2.4.18.0, Zeitstempel: 0x5667f02e
Name des fehlerhaften Moduls: php7ts.dll, Version: 7.0.6.0, Zeitstempel: 0x572284fc
Ausnahmecode: 0xc0000005
Fehleroffset: 0x000148d7
ID des fehlerhaften Prozesses: 0x28c
Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01d1ba4528751832
Pfad der fehlerhaften Anwendung: C:\xampp\apache\bin\httpd.exe
Pfad des fehlerhaften Moduls: C:\xampp\php\php7ts.dll
Berichtskennung: 7122dab3-263f-11e6-843f-000c299c41b9

Is there any update ?

Thx

Axel
kraeg
 
Posts: 1
Joined: 30. May 2016 08:58
XAMPP version: 7.0.6
Operating System: Windows 2008 R2


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 69 guests