Apache wird NICHT starten, wenn die konfigurierten Ports ...

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache wird NICHT starten, wenn die konfigurierten Ports ...

Postby unleash » 25. March 2016 17:50

hello dear XAMPP-Experts


how to fix this - i have some encountered some issues with the

17:44:12 [main] Initialisere Control Panel
17:44:12 [main] Windows Version: Windows 8.1 Pro 64-bit
17:44:12 [main] XAMPP Version: 5.6.19
17:44:12 [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
17:44:12 [main] Dein Benutzerprofil besitzt keine Administratorenrechte! Das reicht aus für die meisten
17:44:12 [main] Anwendungsfunktionen, aber wann immer du etwas mit Windows-Diensten tun möchtest,
17:44:12 [main] wird eine Sicherheitsabfrage erscheinen oder etwas wird garnicht erst funktionieren!
17:44:12 [main] Also denke daran diese Anwendung mit Administratorrechten zu starten!
17:44:12 [main] XAMPP Installationsverzeichnis: "c:\xampp\"
17:44:12 [main] Voraussetzungen werden geprüft
17:44:19 [main] Alle Voraussetzungen sind erfüllt
17:44:19 [main] Initialisiere Module
17:44:19 [Apache] Problem festgestellt!
17:44:19 [Apache] Port 80 in Benutzung von "Unable to open process" (PID 4)!
17:44:19 [Apache] Apache wird NICHT starten, wenn die konfigurierten Ports nicht frei sind!
17:44:19 [Apache] Die blockierende Anwendung muss deinstalliert/deaktiviert/rekonfiguriert werden oder
17:44:19 [Apache] Apache und das Control Panel müssen auf einen anderen Port zu lauschen
17:44:19 [main] Starte Check-Timer
17:44:19 [main] Control Panel bereit


what can i do here...`?
unleash
 
Posts: 141
Joined: 03. December 2011 10:16
Operating System: OpenSuse Linux 12.1

Re: Apache wird NICHT starten, wenn die konfigurierten Ports

Postby unleash » 26. March 2016 22:11

hello dear Experts - can any body advice here?

love to hear from you
unleash
 
Posts: 141
Joined: 03. December 2011 10:16
Operating System: OpenSuse Linux 12.1

Re: Apache wird NICHT starten, wenn die konfigurierten Ports

Postby Altrea » 26. March 2016 23:05

Hi,

already a sticky: [Q&A] solving Port 80 in use by PID 4 (HTTP.sys) issue

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 67 guests