apache not working

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

apache not working

Postby bjorn130 » 22. January 2016 21:32

i had the version running that had php version 5.6 but i wanted the 7 one so i deinstalled the previous one and installed the new one. now i got some errors. this is my error log.

Code: Select all
[Fri Jan 22 21:22:03.136432 2016] [ssl:warn] [pid 90420:tid 512] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Jan 22 21:22:03.265476 2016] [ssl:warn] [pid 90420:tid 512] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Jan 22 21:22:03.409529 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 90420:tid 512] AH00455: Apache/2.4.18 (Win32) OpenSSL/1.0.2e PHP/7.0.1 configured -- resuming normal operations
[Fri Jan 22 21:22:03.409529 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 90420:tid 512] AH00456: Apache Lounge VC14 Server built: Dec  9 2015 10:17:39
[Fri Jan 22 21:22:03.409529 2016] [core:notice] [pid 90420:tid 512] AH00094: Command line: 'C:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Fri Jan 22 21:22:03.422532 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 90420:tid 512] AH00418: Parent: Created child process 84200
[Fri Jan 22 21:22:04.052769 2016] [ssl:warn] [pid 84200:tid 576] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Jan 22 21:22:04.177006 2016] [ssl:warn] [pid 84200:tid 576] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Jan 22 21:22:04.208018 2016] [mpm_winnt:notice] [pid 84200:tid 576] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.


EDIT:

Code: Select all
21:22:28  [Apache]    Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 90420!
21:22:28  [Apache]    Apache WILL NOT start without the configured ports free!
21:22:28  [Apache]    You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
21:22:28  [Apache]    or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
21:22:28  [Apache]    Problem detected!
21:22:28  [Apache]    Port 443 in use by "Unable to open process" with PID 90420!
21:22:28  [Apache]    Apache WILL NOT start without the configured ports free!


this is wat the problem is it seems. i think its because of my previous version i had.

would greatly apreciate the help. i'm not that great at the xampp stuff yet.
bjorn130
 
Posts: 2
Joined: 22. January 2016 21:27
Operating System: windows 10

Re: apache not working

Postby Altrea » 22. January 2016 22:52

restart your control panel with elevated administrator rights (right click -> run as administrator)
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: apache not working

Postby bjorn130 » 23. January 2016 09:40

Altrea wrote:restart your control panel with elevated administrator rights (right click -> run as administrator)


thanks,

that fixed it. :)
bjorn130
 
Posts: 2
Joined: 22. January 2016 21:27
Operating System: windows 10


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 68 guests