mp4 mime type not working

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

mp4 mime type not working

Postby mp4mimewhy » 18. November 2015 17:21

Hi

Please somebody tell me exactly what i need to add to make work mp4 video playing. I already added the addtype... into every mime related place, still not working. Ie, firefox, chrome nothing.* i use the latest xampp and windows server 2008, vps hosting. But just localy with another pc and windows the same not working. Internet explorer shows nothing, firefox : "no video with supported format and mime type found".
Thanks for any help
mp4mimewhy
 
Posts: 3
Joined: 18. November 2015 17:06
Operating System: windows server 2008

Re: mp4 mime type not working

Postby Altrea » 18. November 2015 17:39

Hi,

mp4mimewhy wrote:Please somebody tell me exactly what i need to add to make work mp4 video playing.

exactly? nothing. The correct mime type is already included in the mime.types file
mp4 videos are getting played in current Chrome/Firefox/IE Edge versions on my test environment.

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8298
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: mp4 mime type not working

Postby mp4mimewhy » 19. November 2015 07:21

Hi

Thanks for your time. my mp4 file in the default root directory htdocs and this is my code. hope you can tell me whats wrong:

<video width="320" height="240" controls>
<source src="hale1.mp4" type="video/mp4">
YOUR BROWSER DOES NOT SUPPORT THE VIDEO TAG.
</video>

many thanks for your help, I cant make it work.
mp4mimewhy
 
Posts: 3
Joined: 18. November 2015 17:06
Operating System: windows server 2008

Re: mp4 mime type not working

Postby mp4mimewhy » 19. November 2015 15:19

Ok its working.

Bit strange because its not working on my test machines but when its online working on the users side.
Thats the reason i cant test like localhost.

Thanks for your answer anyway!
mp4mimewhy
 
Posts: 3
Joined: 18. November 2015 17:06
Operating System: windows server 2008

Re: mp4 mime type not working

Postby Altrea » 19. November 2015 22:45

I cannot reproduce this issue.
On my test environment the following code is working on Chrome, Firefox, IE Edge and IE11 from http://localhost/mp4.php

Code: Select all
<!DOCTYPE html>
<
html lang="en">
<
head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>MP4 test</title>
</
head>
<
body>
<
div>
<
video width="320" height="240" controls>
<
source src="SampleVideo_1080x720_1mb.mp4" type="video/mp4">
YOUR BROWSER DOES NOT SUPPORT THE VIDEO TAG.
</
video>
</
div>
</
body>
</
html>
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8298
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: mp4 mime type not working

Postby JJ_Tagy » 20. November 2015 00:01

Possibly it is set special settings for Local Intranet in IE or whatever test environment? That has been known to cause HTML standard compatibility issues.
JJ_Tagy
 
Posts: 678
Joined: 30. January 2012 13:44
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests