Page 1 of 1

Apache on localhost instalation problem

PostPosted: 16. November 2015 21:31
by vladimirmisik
Hello all,
sorry for perhaps dummy question but I am pretty new in Apache. I only need to build my webpages on localhost but I got error during installation.

Here is error log:
Code: Select all
[Mon Nov 16 21:13:04.003006 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.112401 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00455: Apache/2.4.17 (Win32) OpenSSL/1.0.2d PHP/5.5.30 configured -- resuming normal operations
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Oct 13 2015 10:54:13
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [core:notice] [pid 4236:tid 520] AH00094: Command line: 'C:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00418: Parent: Created child process 7056
[Mon Nov 16 21:13:04.557301 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.666696 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.697947 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 7056:tid 560] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.


I really dont know what to do.
Every help or advice is very much appreciated. Thank you very much in advance.

Vladimir

Re: Apache on localhost instalation problem

PostPosted: 16. November 2015 21:33
by Altrea
Hi,

your log looks good. No errors.
Seems like Apache is already startet.
What happens if you try to access http://localhost/ ?
Start your control panel with elevated administration rights and tell us the full contents of the log messages printed there.

best wishes,
Altrea

Re: Apache on localhost instalation problem

PostPosted: 17. November 2015 05:35
by vladimirmisik
Hi
thank you very much for quick reply.

if I write http://localhost
I get
http://localhost/dashboard/

If I click on Start button in XAMCC Control Panel I get this error message
5:45:17 [Apache] Status change detected: stopped
5:45:17 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
5:45:17 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
5:45:17 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
5:45:17 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
5:45:17 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
5:45:17 [Apache] If you need more help, copy and post this
5:45:17 [Apache] entire log window on the fonn


And here is access.log
Code: Select all
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/ HTTP/1.1" 200 6904 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/stylesheets/normalize.css HTTP/1.1" 200 6876 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/stylesheets/all.css HTTP/1.1" 200 481308 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/javascripts/modernizr.js HTTP/1.1" 200 51365 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/xampp-logo.svg HTTP/1.1" 200 5427 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/bitnami-xampp.png HTTP/1.1" 200 22133 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/javascripts/all.js HTTP/1.1" 200 189003 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/fastly-logo.png HTTP/1.1" 200 1770 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/social-icons.png HTTP/1.1" 200 3361 "http://localhost/dashboard/stylesheets/all.css" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:12 +0100] "GET /dashboard/images/favicon.png HTTP/1.1" 200 2508 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:58 +0100] "GET /phpmyadmin/ HTTP/1.1" 200 2146 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/jquery/jquery-ui-1.11.2.css HTTP/1.1" 200 35212 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/codemirror/lib/codemirror.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 7771 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/codemirror/addon/hint/show-hint.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 662 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/codemirror/addon/lint/lint.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 3068 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/css/printview.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 3082 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/phpmyadmin.css.php?nocache=4338354828ltr HTTP/1.1" 200 20074 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:01 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/dot.gif HTTP/1.1" 200 43 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/whitelist.php?lang=cs&db=&collation_connection=utf8_unicode_ci&token=271de2613cc93345f144e7e7ed2f791e&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 482 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=jquery/jquery-1.11.1.min.js&scripts%5B%5D=sprintf.js&scripts%5B%5D=ajax.js&scripts%5B%5D=keyhandler.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui-1.11.2.min.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.cookie.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.mousewheel.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.event.drag-2.2.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui-timepicker-addon.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.ba-hashchange-1.3.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.debounce-1.0.5.js&scripts%5B%5D=menu-resizer.js&scripts%5B%5D=cross_framing_protection.js&scripts%5B%5D=rte.js&scripts%5B%5D=tracekit/tracekit.js&scripts%5B%5D=error_report.js&scripts%5B%5D=doclinks.js&scripts%5B%5D=functions.js&scripts%5B%5D=navigation.js&scripts%5B%5D=indexes.js&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 216095 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=common.js&scripts%5B%5D=config.js&scripts%5B%5D=page_settings.js&scripts%5B%5D=codemirror/lib/codemirror.js&scripts%5B%5D=codemirror/mode/sql/sql.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/runmode/runmode.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/hint/show-hint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/hint/sql-hint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/lint/lint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/lint/sql-lint.js&scripts%5B%5D=console.js&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 129429 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/messages.php?lang=cs&db=&collation_connection=utf8_unicode_ci&token=271de2613cc93345f144e7e7ed2f791e&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 9609 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/get_image.js.php?theme=pmahomme&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 1822 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:01 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/img/sprites.png?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 46795 "http://localhost/phpmyadmin/phpmyadmin.css.php?nocache=4338354828ltr" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:01 +0100] "GET /phpmyadmin/favicon.ico HTTP/1.1" 200 22486 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:37 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:06:18 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:08:43 +0100] "GET /dashboard/phpinfo.php HTTP/1.1" 200 96780 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:08:44 +0100] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 200 30894 "http://localhost/dashboard/phpinfo.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:09:44 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:08 +0100] "GET /applications.html HTTP/1.1" 200 3619 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:08 +0100] "GET /bitnami.css HTTP/1.1" 200 177 "http://localhost/applications.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:10 +0100] "GET /dashboard/faq.html HTTP/1.1" 200 29128 "http://localhost/applications.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:10 +0100] "GET /dashboard/images/screenshots/xampp-windows-start.jpg HTTP/1.1" 200 491093 "http://localhost/dashboard/faq.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:20 +0100] "GET /dashboard/howto.html HTTP/1.1" 200 5846 "http://localhost/dashboard/faq.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:25 +0100] "GET /dashboard/phpinfo.php HTTP/1.1" 200 96810 "http://localhost/dashboard/howto.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"


and here is error.log
Code: Select all
[Mon Nov 16 21:13:04.003006 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.112401 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00455: Apache/2.4.17 (Win32) OpenSSL/1.0.2d PHP/5.5.30 configured -- resuming normal operations
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Oct 13 2015 10:54:13
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [core:notice] [pid 4236:tid 520] AH00094: Command line: 'C:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00418: Parent: Created child process 7056
[Mon Nov 16 21:13:04.557301 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.666696 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.697947 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 7056:tid 560] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.


Thanks in advance for your help.
Vladimir

Re: Apache on localhost instalation problem

PostPosted: 17. November 2015 06:09
by Altrea
vladimirmisik wrote:if I write http://localhost
I get
http://localhost/dashboard/

So, Apache is running fine

Re: Apache on localhost instalation problem

PostPosted: 17. November 2015 09:09
by vladimirmisik
Thank you for reaction and help.
Vladimir

Re: Apache on localhost instalation problem

PostPosted: 17. November 2015 18:14
by Altrea
You are welcome 8)