Apache on localhost instalation problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache on localhost instalation problem

Postby vladimirmisik » 16. November 2015 21:31

Hello all,
sorry for perhaps dummy question but I am pretty new in Apache. I only need to build my webpages on localhost but I got error during installation.

Here is error log:
Code: Select all
[Mon Nov 16 21:13:04.003006 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.112401 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00455: Apache/2.4.17 (Win32) OpenSSL/1.0.2d PHP/5.5.30 configured -- resuming normal operations
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Oct 13 2015 10:54:13
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [core:notice] [pid 4236:tid 520] AH00094: Command line: 'C:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00418: Parent: Created child process 7056
[Mon Nov 16 21:13:04.557301 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.666696 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.697947 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 7056:tid 560] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.


I really dont know what to do.
Every help or advice is very much appreciated. Thank you very much in advance.

Vladimir
vladimirmisik
 
Posts: 3
Joined: 16. November 2015 21:21
Operating System: Windows 10

Re: Apache on localhost instalation problem

Postby Altrea » 16. November 2015 21:33

Hi,

your log looks good. No errors.
Seems like Apache is already startet.
What happens if you try to access http://localhost/ ?
Start your control panel with elevated administration rights and tell us the full contents of the log messages printed there.

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache on localhost instalation problem

Postby vladimirmisik » 17. November 2015 05:35

Hi
thank you very much for quick reply.

if I write http://localhost
I get
http://localhost/dashboard/

If I click on Start button in XAMCC Control Panel I get this error message
5:45:17 [Apache] Status change detected: stopped
5:45:17 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
5:45:17 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
5:45:17 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
5:45:17 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
5:45:17 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
5:45:17 [Apache] If you need more help, copy and post this
5:45:17 [Apache] entire log window on the fonn


And here is access.log
Code: Select all
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/ HTTP/1.1" 200 6904 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/stylesheets/normalize.css HTTP/1.1" 200 6876 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/stylesheets/all.css HTTP/1.1" 200 481308 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/javascripts/modernizr.js HTTP/1.1" 200 51365 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/xampp-logo.svg HTTP/1.1" 200 5427 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/bitnami-xampp.png HTTP/1.1" 200 22133 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/javascripts/all.js HTTP/1.1" 200 189003 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/fastly-logo.png HTTP/1.1" 200 1770 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:11 +0100] "GET /dashboard/images/social-icons.png HTTP/1.1" 200 3361 "http://localhost/dashboard/stylesheets/all.css" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:12 +0100] "GET /dashboard/images/favicon.png HTTP/1.1" 200 2508 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:00:58 +0100] "GET /phpmyadmin/ HTTP/1.1" 200 2146 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/jquery/jquery-ui-1.11.2.css HTTP/1.1" 200 35212 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/codemirror/lib/codemirror.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 7771 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/codemirror/addon/hint/show-hint.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 662 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/codemirror/addon/lint/lint.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 3068 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/css/printview.css?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 3082 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/phpmyadmin.css.php?nocache=4338354828ltr HTTP/1.1" 200 20074 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:01 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/dot.gif HTTP/1.1" 200 43 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/whitelist.php?lang=cs&db=&collation_connection=utf8_unicode_ci&token=271de2613cc93345f144e7e7ed2f791e&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 482 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=jquery/jquery-1.11.1.min.js&scripts%5B%5D=sprintf.js&scripts%5B%5D=ajax.js&scripts%5B%5D=keyhandler.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui-1.11.2.min.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.cookie.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.mousewheel.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.event.drag-2.2.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui-timepicker-addon.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.ba-hashchange-1.3.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.debounce-1.0.5.js&scripts%5B%5D=menu-resizer.js&scripts%5B%5D=cross_framing_protection.js&scripts%5B%5D=rte.js&scripts%5B%5D=tracekit/tracekit.js&scripts%5B%5D=error_report.js&scripts%5B%5D=doclinks.js&scripts%5B%5D=functions.js&scripts%5B%5D=navigation.js&scripts%5B%5D=indexes.js&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 216095 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=common.js&scripts%5B%5D=config.js&scripts%5B%5D=page_settings.js&scripts%5B%5D=codemirror/lib/codemirror.js&scripts%5B%5D=codemirror/mode/sql/sql.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/runmode/runmode.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/hint/show-hint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/hint/sql-hint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/lint/lint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/lint/sql-lint.js&scripts%5B%5D=console.js&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 129429 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/messages.php?lang=cs&db=&collation_connection=utf8_unicode_ci&token=271de2613cc93345f144e7e7ed2f791e&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 9609 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:00 +0100] "GET /phpmyadmin/js/get_image.js.php?theme=pmahomme&v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 1822 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:01 +0100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/img/sprites.png?v=4.5.1 HTTP/1.1" 200 46795 "http://localhost/phpmyadmin/phpmyadmin.css.php?nocache=4338354828ltr" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:01 +0100] "GET /phpmyadmin/favicon.ico HTTP/1.1" 200 22486 "http://localhost/phpmyadmin/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:01:37 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:06:18 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:08:43 +0100] "GET /dashboard/phpinfo.php HTTP/1.1" 200 96780 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:08:44 +0100] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 200 30894 "http://localhost/dashboard/phpinfo.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:09:44 +0100] "GET / HTTP/1.1" 302 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:08 +0100] "GET /applications.html HTTP/1.1" 200 3619 "http://localhost/dashboard/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:08 +0100] "GET /bitnami.css HTTP/1.1" 200 177 "http://localhost/applications.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:10 +0100] "GET /dashboard/faq.html HTTP/1.1" 200 29128 "http://localhost/applications.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:10 +0100] "GET /dashboard/images/screenshots/xampp-windows-start.jpg HTTP/1.1" 200 491093 "http://localhost/dashboard/faq.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:20 +0100] "GET /dashboard/howto.html HTTP/1.1" 200 5846 "http://localhost/dashboard/faq.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"
::1 - - [17/Nov/2015:05:31:25 +0100] "GET /dashboard/phpinfo.php HTTP/1.1" 200 96810 "http://localhost/dashboard/howto.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.86 Safari/537.36"


and here is error.log
Code: Select all
[Mon Nov 16 21:13:04.003006 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.112401 2015] [ssl:warn] [pid 4236:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00455: Apache/2.4.17 (Win32) OpenSSL/1.0.2d PHP/5.5.30 configured -- resuming normal operations
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Oct 13 2015 10:54:13
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [core:notice] [pid 4236:tid 520] AH00094: Command line: 'C:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Mon Nov 16 21:13:04.166671 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 4236:tid 520] AH00418: Parent: Created child process 7056
[Mon Nov 16 21:13:04.557301 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.666696 2015] [ssl:warn] [pid 7056:tid 560] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 16 21:13:04.697947 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 7056:tid 560] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.


Thanks in advance for your help.
Vladimir
vladimirmisik
 
Posts: 3
Joined: 16. November 2015 21:21
Operating System: Windows 10

Re: Apache on localhost instalation problem

Postby Altrea » 17. November 2015 06:09

vladimirmisik wrote:if I write http://localhost
I get
http://localhost/dashboard/

So, Apache is running fine
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache on localhost instalation problem

Postby vladimirmisik » 17. November 2015 09:09

Thank you for reaction and help.
Vladimir
vladimirmisik
 
Posts: 3
Joined: 16. November 2015 21:21
Operating System: Windows 10

Re: Apache on localhost instalation problem

Postby Altrea » 17. November 2015 18:14

You are welcome 8)
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests