Please help

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Please help

Postby tawacom » 03. October 2015 20:29

20:18:07 [Apache] Problem detected!
20:18:07 [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
20:18:07 [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
20:18:07 [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
20:18:07 [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
20:18:07 [mysql] XAMPP MySQL is already running on port 3306
20:18:07 [main] Enabling autostart for module "Apache"
20:18:07 [main] Enabling autostart for module "MySQL"
20:18:07 [main] Starting Check-Timer
20:18:07 [main] Control Panel Ready
20:18:08 [Apache] Autostart active: starting...
20:18:08 [Apache] Problem detected!
20:18:08 [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
20:18:08 [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
20:18:08 [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
20:18:08 [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
20:18:08 [Apache] Attempting to start Apache app...
20:18:08 [mysql] Autostart aborted: MySQL is already running
20:18:08 [Apache] Status change detected: running
20:18:09 [Apache] Status change detected: stopped
20:18:09 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
20:18:09 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
20:18:09 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
20:18:09 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
20:18:09 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
20:18:09 [Apache] If you need more help, copy and post this
20:18:09 [Apache] entire log window on the forums
tawacom
 
Posts: 1
Joined: 03. October 2015 20:26
Operating System: win 8.1

Re: Please help

Postby Nobbie » 03. October 2015 20:56

For Apache:

Enter "Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!" in Google and follow the instructions.


For MySQL:

It seems, that you already started MySQL; either the Xampp installation, or a different installation. Its on you to find out, what is going wrong.
Nobbie
 
Posts: 8759
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 47 guests