Win10 XAMPP Problem!!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Win10 XAMPP Problem!!

Postby oitsem099 » 18. August 2015 16:10

I just installed xampp after clean installing my Windows 10.

I'm running on Windows 10. I just cleaned installed it.
I cannot open localhost/xampp, localhost/security, localhost/xampp/splash.php << NOT FOUND
says its empty.
when I open localhost it redirect to localhost/dashboard. can't do nothing here
I reinstalled it twice still the same.
I can't open the welcome page that xampp usually first display when you open localhost.
but I can open localhost/phpmyadmin

or how do I reset xampp from default?
I dunno why my xampp folder IN htdocs folder is empty..
I checked my other laptop it HAS FILES AND FOLDER IN IT!!!! so why does mine doesn't have files and folder in it..
the installation didn't give me errors.
is it because XAMPP isn't compatible with Windows 10? I've downloaded both 5.5.27 and 5.6.11 installers WITH THE SAME OUTPUT.
my xampp folder IN htdocs is empty :((

11:08:11 PM [main] Initializing Control Panel
11:08:11 PM [main] Windows Version: Windows 8 64-bit <<< WHAT THE HELL IS THIS? I'm running on Windows 10 64-bit
11:08:11 PM [main] XAMPP Version: 5.6.11
11:08:11 PM [main] Control Panel Version: 3.2.1 [ Compiled: May 7th 2013 ]
11:08:11 PM [main] Running with Administrator rights - good!
11:08:11 PM [main] XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
11:08:11 PM [main] Checking for prerequisites
11:08:11 PM [main] All prerequisites found
11:08:11 PM [main] Initializing Modules
11:08:11 PM [main] Starting Check-Timer
11:08:11 PM [main] Control Panel Ready
11:08:13 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
11:08:13 PM [Apache] Status change detected: running
11:08:13 PM [mysql] Attempting to start MySQL app...
11:08:14 PM [mysql] Status change detected: running
oitsem099
 
Posts: 3
Joined: 18. August 2015 15:35
Operating System: Windows 10 64-bit

Re: Win10 XAMPP Problem!!

Postby unbound » 19. August 2015 11:40

It seems to be an issue with this Xampp version itself.
I'm on a fresh installation of the latest xampp on windows10 and it's like you described, but I've seen threads of other users unable to access the security page also.
If you take a look at the php includes of the page you'll see there is something wrong with the language function used on the splash screen links (probably pending bugs between versions).

Anyway, the security configuration is fairly easy using the shell.
Check the last answer in the frequently answered questions page:
https://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=16&t=67997

Worked fine in my install.
unbound
 
Posts: 1
Joined: 19. August 2015 10:39
Operating System: windows10 home 64bit

Re: Win10 XAMPP Problem!!

Postby oitsem099 » 19. August 2015 17:48

unbound wrote:It seems to be an issue with this Xampp version itself.
I'm on a fresh installation of the latest xampp on windows10 and it's like you described, but I've seen threads of other users unable to access the security page also.
If you take a look at the php includes of the page you'll see there is something wrong with the language function used on the splash screen links (probably pending bugs between versions).

Anyway, the security configuration is fairly easy using the shell.
Check the last answer in the frequently answered questions page:
https://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=16&t=67997

Worked fine in my install.

Thank you for replying. glad to know I'm not the only one..I thought I was the only having the problem.
oitsem099
 
Posts: 3
Joined: 18. August 2015 15:35
Operating System: Windows 10 64-bit


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 68 guests