LDAP authentication problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

LDAP authentication problem

Postby apachenoob123 » 30. July 2015 08:45


I'm completely new to Xampp and apache, and right now, I'm trying to get ldap authentication for my xampp server. Unfortunately, I couldn't find any tutorials specifically for xampp, most seem to work for apache on linux and there are slight differences between linux and xampp on windows. So in the httpd.conf file, i uncommented all the modules with "ldap" in it, then I added these lines to the ended of the httpd.conf file.

Code: Select all
LDAPSharedCacheSize 500000
LDAPCacheEntries 1024
LDAPCacheTTL 600
LDAPOpCacheEntries 1024
LDAPOpCacheTTL 600

<Location "/ldap-status">
    AllowOverride All
    Order Allow,Deny
    Allow from
    SetHandler ldap-status

    #Require host ldap.forumsys.com

    Satisfy Any
    AuthType Basic
    AuthName "LDAP Protected"
    AuthBasicProvider ldap
    AuthLDAPURL "ldap://ldap.forumsys.com:389/dc=example,dc=com?uid?one"
    #AuthLDAPURL “ldap://ldap.forumsys.com:389/ou=mathematicians,dc=example,dc=com?uid?sub”
    AuthLDAPBindDN “cn=read-only-admin,dc=example,dc=com”
    AuthLDAPBindPassword password
    #AuthzLDAPAuthoritative off
    Require valid-user

The ldap server I'm user is a free online test server. This link describes what it has. http://www.forumsys.com/tutorials/integration-how-to/ldap/online-ldap-test-server/
So anyways, no authentication is showing up, and there are two authldapurls there, top one uncommented bottom one commented. If I comment out the top one and uncomment the bottom one, the server wont start even though someone else using the same tutorial had the exact same line. The other commented line "#AuthzLDAPAuthoritative off" also errors out if uncommented. Here's what I have if I hit localhost/ldap-status

A title called "LDAP Cache Information" and this table below:

Cache Name Entries Avg. Chain Len. Hits Ins/Rem Purges Avg Purge Time
LDAP URL Cache 0 (0% full) 0.0 0/0 100% 0/0 (none) 0ms

But it seems that I should have a password beforehand which is not showing. Does anyone have any insights or point me to a tutorial that would work for windows xampp? Again, I'm new to this and a lot of resources don't seem completely compatible xampp windows. Thanks!
Posts: 1
Joined: 30. July 2015 08:23
Operating System: Windows

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: Nobbie and 59 guests