what is this ? how can i solve this problem ?

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

what is this ? how can i solve this problem ?

Postby taslim ahmed » 23. June 2015 14:44

6:44:00 AM [main] Initializing Control Panel
6:44:00 AM [main] Windows Version: Windows 8 64-bit
6:44:00 AM [main] XAMPP Version: 5.6.8
6:44:00 AM [main] Control Panel Version: 3.2.1 [ Compiled: May 7th 2013 ]
6:44:00 AM [main] You are not running with administrator rights! This will work for
6:44:00 AM [main] most application stuff but whenever you do something with services
6:44:00 AM [main] there will be a security dialogue or things will break! So think
6:44:00 AM [main] about running this application with administrator rights!
6:44:00 AM [main] XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
6:44:00 AM [main] Checking for prerequisites
6:44:00 AM [main] All prerequisites found
6:44:00 AM [main] Initializing Modules
6:44:00 AM [Apache] Problem detected!
6:44:00 AM [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
6:44:00 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
6:44:00 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
6:44:00 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
6:44:00 AM [main] Starting Check-Timer
6:44:00 AM [main] Control Panel Ready
6:44:02 AM [Apache] Problem detected!
6:44:02 AM [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
6:44:02 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
6:44:02 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
6:44:02 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
6:44:02 AM [Apache] Attempting to start Apache app...
taslim ahmed
 
Posts: 2
Joined: 23. June 2015 14:26
Operating System: windows 8.1

Re: what is this ? how can i solve this problem ?

Postby mark.mcdonald » 23. June 2015 15:07

taslim ahmed wrote:6:44:00 AM [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!

Solution: viewtopic.php?f=22&t=69784&p=239058#p239059
mark.mcdonald
 
Posts: 160
Joined: 13. March 2015 15:48
Location: Edmonton
Operating System: Windows Server 2012 R2


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests