Apache Problem ~ Microsoft Windows 8.1 64bit

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Problem ~ Microsoft Windows 8.1 64bit

Postby leK1ng0ber0n » 12. April 2015 08:50

I've tried installing portable xampp on my USB with the zip method, but it comes up with an error to do with ports 80 and 443.. Please Help! xD

Log:

7:40:05 p.m. [main] Initializing Control Panel
7:40:05 p.m. [main] Windows Version: Windows 8 64-bit
7:40:05 p.m. [main] XAMPP Version: 5.6.3
7:40:05 p.m. [main] Control Panel Version: 3.2.1 [ Compiled: May 7th 2013 ]
7:40:05 p.m. [main] You are not running with administrator rights! This will work for
7:40:05 p.m. [main] most application stuff but whenever you do something with services
7:40:05 p.m. [main] there will be a security dialogue or things will break! So think
7:40:05 p.m. [main] about running this application with administrator rights!
7:40:05 p.m. [main] XAMPP Installation Directory: "g:\xampp\"
7:40:05 p.m. [main] Checking for prerequisites
7:40:05 p.m. [main] All prerequisites found
7:40:05 p.m. [main] Initializing Modules
7:40:05 p.m. [Apache] Problem detected!
7:40:05 p.m. [Apache] Port 80 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:05 p.m. [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
7:40:05 p.m. [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
7:40:05 p.m. [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
7:40:05 p.m. [Apache] Problem detected!
7:40:05 p.m. [Apache] Port 443 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:05 p.m. [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
7:40:05 p.m. [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
7:40:05 p.m. [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
7:40:05 p.m. [main] The FileZilla module is disabled
7:40:05 p.m. [main] The Mercury module is disabled
7:40:05 p.m. [main] Starting Check-Timer
7:40:05 p.m. [main] Control Panel Ready
7:40:10 p.m. [Apache] Problem detected!
7:40:10 p.m. [Apache] Port 80 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:10 p.m. [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
7:40:10 p.m. [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
7:40:10 p.m. [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
7:40:10 p.m. [Apache] Problem detected!
7:40:10 p.m. [Apache] Port 443 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:10 p.m. [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
7:40:10 p.m. [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
7:40:10 p.m. [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
7:40:10 p.m. [Apache] Attempting to start Apache app...
7:40:11 p.m. [Apache] Status change detected: running
7:40:12 p.m. [Apache] Status change detected: stopped
7:40:12 p.m. [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
7:40:12 p.m. [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
7:40:12 p.m. [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
7:40:12 p.m. [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
7:40:12 p.m. [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
7:40:12 p.m. [Apache] If you need more help, copy and post this
7:40:12 p.m. [Apache] entire log window on the forums
7:40:40 p.m. [mysql] Attempting to start MySQL app...
7:40:40 p.m. [mysql] Status change detected: running
7:40:54 p.m. [Apache] Problem detected!
7:40:54 p.m. [Apache] Port 80 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:54 p.m. [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
7:40:54 p.m. [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
7:40:54 p.m. [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
7:40:54 p.m. [Apache] Problem detected!
7:40:54 p.m. [Apache] Port 443 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:54 p.m. [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
7:40:54 p.m. [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
7:40:54 p.m. [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
7:40:54 p.m. [Apache] Attempting to start Apache app...
7:40:55 p.m. [Apache] Status change detected: running
7:40:55 p.m. [Apache] Status change detected: stopped
7:40:55 p.m. [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
7:40:55 p.m. [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
7:40:55 p.m. [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
7:40:55 p.m. [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
7:40:55 p.m. [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
7:40:55 p.m. [Apache] If you need more help, copy and post this
7:40:55 p.m. [Apache] entire log window on the forums
leK1ng0ber0n
 
Posts: 2
Joined: 12. April 2015 08:44
Operating System: Microsoft Windows 8.1 64bit

Re: Apache Problem ~ Microsoft Windows 8.1 64bit

Postby Altrea » 12. April 2015 14:28

leK1ng0ber0n wrote:7:40:05 p.m. [Apache] Port 80 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:05 p.m. [Apache] Port 443 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!

There is already an Apache started from drive J.

leK1ng0ber0n wrote:Please Help! xD

We can't, because you don't tell us anything
=> [FGA] Insufficient debug information
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache Problem ~ Microsoft Windows 8.1 64bit

Postby leK1ng0ber0n » 13. April 2015 01:28

I don't have a J drive in use at the moment?

Altrea wrote:
leK1ng0ber0n wrote:7:40:05 p.m. [Apache] Port 80 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!
7:40:05 p.m. [Apache] Port 443 in use by ""J:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2220!

There is already an Apache started from drive J.
leK1ng0ber0n
 
Posts: 2
Joined: 12. April 2015 08:44
Operating System: Microsoft Windows 8.1 64bit

Re: Apache Problem ~ Microsoft Windows 8.1 64bit

Postby Altrea » 13. April 2015 05:33

But there is a Windows Service running from Drive J.
Never ever register windows services for programs on portable drives. Drive letters can change and your portable drive commonly is not plugged in all the time.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 67 guests