Run Installer

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Run Installer

Postby eaglchris » 14. March 2015 15:50

My xampp-win32-1.8.3-3-VC11-installer.exe will not run. why is this? My OS is Windows 7 64bit. I disabled my AV & firewalls but I cannot get it to run. please help.
eaglchris
 
Posts: 3
Joined: 14. March 2015 15:41
Operating System: Windows 7 64 bit

Re: Run Installer

Postby mark.mcdonald » 16. March 2015 14:34

Please go into further detail of your issue. Does it start? Does it start and quit randomly? Do you get an error message? Do you have a previous version already installed?
Without too much information, I would suggest downloading the latest 5.6.3 version of XAMPP (since you're running a 64 bit operating system I don't know why you wouldn't download the latest up to date version).
Try starting this one and making sure that nothing is using the ports 80 or 3306 prior to the install (Apache and MySQL use these ports).
mark.mcdonald
 
Posts: 160
Joined: 13. March 2015 15:48
Location: Edmonton
Operating System: Windows Server 2012 R2

Re: Run Installer

Postby eaglchris » 17. March 2015 22:24

I downloaded 5.6.3, ports 80 and 3306 are free, when I double click it the dialogue box appears asking if I want to run it - I click yes and then the whirling circle appears and goes on forever. When I try to stop the process with Windows Task Manager it won't stop, I have to log off to kill it. I am pretty sure I don't have any other versions or servers installed.
eaglchris
 
Posts: 3
Joined: 14. March 2015 15:41
Operating System: Windows 7 64 bit

Re: Run Installer

Postby mark.mcdonald » 18. March 2015 15:05

Try downloading this file: http://sourceforge.net/projects/xampp/f ... p/download
Extract this to the root of your C:\ drive. Now try starting XAMPP Control Panel from within the "C:\xampp" folder. *fingers crossed for green lights*
mark.mcdonald
 
Posts: 160
Joined: 13. March 2015 15:48
Location: Edmonton
Operating System: Windows Server 2012 R2

Re: Run Installer

Postby eaglchris » 18. March 2015 20:47

Hi Mark, followed your link etc. and yes, got the green lights and all seems to be well. Excellent, many thanks for your help. Wish I could figure out why the other installer.exe's would not work, though.
Cheers,
Chris.
eaglchris
 
Posts: 3
Joined: 14. March 2015 15:41
Operating System: Windows 7 64 bit


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 80 guests