Apache and MySQL module green, but no LOCALHOST found

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache and MySQL module green, but no LOCALHOST found

Postby webbydu » 14. November 2014 02:41

What am I doing wrong?
I have changed the port in the httpd.conf file to 8080 and server name

I am getting green when apache and MySQL are started - but also getting errors. I note that I am getting PIDs and Port numbers showing rather than the lovely words 'running'.

Error log says
[Fri Nov 14 14:33:03.001637 2014] [ssl:warn] [pid 6480:tid 396] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Nov 14 14:33:03.028662 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6480:tid 396] AH00455: Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1i PHP/5.5.15 configured -- resuming normal operations
[Fri Nov 14 14:33:03.028662 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6480:tid 396] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Jul 17 2014 11:50:08
[Fri Nov 14 14:33:03.028662 2014] [core:notice] [pid 6480:tid 396] AH00094: Command line: 'g:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d G:/xampp/apache'
[Fri Nov 14 14:33:03.034660 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6480:tid 396] AH00418: Parent: Created child process 8752
[Fri Nov 14 14:33:03.527005 2014] [ssl:warn] [pid 8752:tid 404] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Nov 14 14:33:03.662059 2014] [ssl:warn] [pid 8752:tid 404] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Fri Nov 14 14:33:03.702086 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 8752:tid 404] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.

Windows 8.1 and just downloaded xampp installer 1.8.3
thanks in advance for all and any help
Liz
Last edited by webbydu on 14. November 2014 04:04, edited 1 time in total.
webbydu
 
Posts: 1
Joined: 14. November 2014 02:24
Operating System: Windows 8

Re: Apache and MySQL module green, but no LOCALHOST found

Postby Altrea » 14. November 2014 07:38

We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8298
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache and MySQL module green, but no LOCALHOST found

Postby Nobbie » 14. November 2014 12:19

webbydu wrote:What am I doing wrong?
I have changed the port in the httpd.conf file to 8080 and server name


If you change the default Port 80 to 8080 (what i do not recommend, it is definately better to find the blocking App and change that, because Port 80 is the worldwide default Port for HTTP), you have to apply it in the URL, thus "localhost" is insufficient, you have to type "localhost:8080" instead.

If you keep Port 8080, you also *should* change the "ServerName" in httpd.conf in the same way and append ":8080" to localhost (or 127.0.0.1 - whatever is set there). Otherwise installation of standard software like WordPress etc. may fail (also due tu missing Port in the URL). It is quite ugly, as you see.
Nobbie
 
Posts: 8779
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests