Apache won't start - port issue

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache won't start - port issue

Postby ashoonaik » 05. November 2014 11:01

3:28:57 PM [Apache] Problem detected!
3:28:57 PM [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
3:28:57 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
3:28:57 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
3:28:57 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
3:28:57 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
3:28:58 PM [Apache] Status change detected: running
3:28:58 PM [Apache] Status change detected: stopped
3:28:58 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
3:28:58 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
3:28:58 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
3:28:58 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
3:28:58 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
3:28:58 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
3:28:58 PM [Apache] entire log window on the forums

above msg display. pl help

Posts: 1
Joined: 05. November 2014 10:55
Operating System: windows

Re: Apache won't start - port issue

Postby shemcristobal » 09. November 2014 08:28

Usually changing Listen 80 to Listen 8080 (in the httpd.conf file) and "Listen 443" to "Listen 4431" (in httpd-ssl.conf) should do the works.
Posts: 2
Joined: 09. November 2014 08:25
Operating System: Windows 7

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 75 guests