Can't start Apache Service after installation

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Can't start Apache Service after installation

Postby elmexican » 22. May 2014 02:06

I just installed the latest XAMPP version. When I try to start the Apache Service I'm getting the following error messages:

5:00:12 PM [Apache] Status change detected: running
5:00:15 PM [Apache] Status change detected: stopped
5:00:15 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
5:00:15 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
5:00:15 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
5:00:15 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
5:00:15 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
5:00:15 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
5:00:15 PM [Apache] entire log window on the forums

I'll appreciate your help.
elmexican
 
Posts: 1
Joined: 22. May 2014 01:25
Location: Mexico
Operating System: Windows 7 Profesional

Re: Can't start Apache Service after installation

Postby KadOnoJa » 29. May 2014 09:37

I have same problem! PLZ HELP US!
KadOnoJa
 
Posts: 1
Joined: 29. May 2014 09:35
Operating System: Windows 7

Re: Can't start Apache Service after installation

Postby Alex R4 » 29. May 2014 11:47

5:00:15 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
5:00:15 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.

In 99 of 100 cases it is a blocked port. Port 80 is already taken by some other application. Remove the offending application and Apache will start.
Alex R4
 
Posts: 31
Joined: 08. April 2014 11:24
Location: Adelaide/Australia
Operating System: Windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests