Apache don't start

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache don't start

Postby ijajmulani786 » 04. April 2014 07:09

Help me to figure out this error

Error: Apache shutdown unexpectedly.
11:31:36 AM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
11:31:36 AM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
11:31:36 AM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
11:31:36 AM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
11:31:36 AM [Apache] If you need more help, copy and post this
11:31:36 AM [Apache] entire log window on the forums

[EDIT by Altrea: moved from the german only part of this board]
ijajmulani786
 
Posts: 1
Joined: 04. April 2014 07:06
Operating System: Windows 7

Re: Apache don't start

Postby lsaldanaw » 07. April 2014 17:42

I have the same problem.

I'm new to this. I'm trying to learn php using netbeans.

please advise
lsaldanaw
 
Posts: 1
Joined: 07. April 2014 17:34
Operating System: win 7 home premium

Re: Apache don't start

Postby Altrea » 07. April 2014 18:33

We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8298
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache don't start

Postby chisop » 17. April 2014 18:41

xampp version: 1.8.3.3
windows 8.1 pro

I got this error when I try to start Apache:
19:21:24 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
19:21:24 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
19:21:24 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
19:21:24 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
19:21:24 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
19:21:24 [Apache] If you need more help, copy and post this
19:21:24 [Apache] entire log window on the forums

I'm new to this so bear with me...
Mysql, filezilla en mercury is started just fine.
Tomcat not but that is for later and seems to be because of missing Java.

and when I click again I got this:
19:45:34 [Apache] Problem detected!
19:45:34 [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
19:45:35 [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
19:45:35 [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
19:45:35 [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port

the firewall and antivirus is disabled.
Also on my host machine because I try to test/run this with Hyyper-V
chisop
 
Posts: 2
Joined: 17. April 2014 18:24
Operating System: Windows 8.1 Pro

Re: Apache don't start

Postby chisop » 17. April 2014 23:10

problem solved.
IIS was already running. I've shut it down and Apache started just fine.
chisop
 
Posts: 2
Joined: 17. April 2014 18:24
Operating System: Windows 8.1 Pro


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 79 guests