problems with xampp

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

problems with xampp

Postby stokie-rich » 25. March 2014 16:38

Hi Guys I've been doing some research about this all day and it seems to be a common problem, last night I had problems with XAMPP and I had to re-install it again and since then I'm having the following error message
Code: Select all
15:38:39  [main]    Initializing Control Panel
15:38:39  [main]    Windows Version: Windows 7 Home Premium  32-bit
15:38:39  [main]    XAMPP Version: 1.8.3
15:38:39  [main]    Control Panel Version: 3.2.1  [ Compiled: May 7th 2013 ]
15:38:39  [main]    You are not running with administrator rights! This will work for
15:38:39  [main]    most application stuff but whenever you do something with services
15:38:39  [main]    there will be a security dialogue or things will break! So think
15:38:39  [main]    about running this application with administrator rights!
15:38:39  [main]    XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
15:38:39  [main]    Checking for prerequisites
15:38:40  [main]    All prerequisites found
15:38:40  [main]    Initializing Modules
15:38:40  [mysql]    XAMPP MySQL is already running on port 3306
15:38:40  [main]    Starting Check-Timer
15:38:40  [main]    Control Panel Ready
15:38:44  [Apache]    Attempting to start Apache app...
15:38:46  [Apache]    Status change detected: running
15:38:46  [Apache]    Status change detected: stopped
15:38:46  [Apache]    Error: Apache shutdown unexpectedly.
15:38:46  [Apache]    This may be due to a blocked port, missing dependencies,
15:38:46  [Apache]    improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
15:38:46  [Apache]    Press the Logs button to view error logs and check
15:38:46  [Apache]    the Windows Event Viewer for more clues
15:38:46  [Apache]    If you need more help, copy and post this
15:38:46  [Apache]    entire log window on the forums

I've tried to change the port numbers manually from the help what I can find from google and I'm still having problems I have a tight deadline to get this website done. I can go to localhost in a web browser and I can access files but I can seem to get the "index.php" file to work, all it comes up with it say "it works!" and I just want to bang my head against a wall

I hope someone can help me ASAP please

any help would be much appreciated

Posts: 4
Joined: 23. March 2014 19:07
Operating System: wn 7

Re: problems with xampp

Postby VitalyUr » 25. March 2014 20:24

I don't know if it helps but i had the same Issue when another software installed on my computer was using port 443 (check this with netstat). I've disabled it and it worked like a charm.
Posts: 1
Joined: 25. March 2014 20:21
Operating System: Windows 7

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 69 guests