xampp not responding to pings to servername

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp not responding to pings to servername

Postby AndyS01 » 16. January 2014 00:39

I have the servername configured to "192.168.56.1" and I have been using xampp for several months without problems, but today I cannot browse to my home page: "http://192.168.56.1/mdg/home.xhtml", If I replace the IP address with "localhost" my browser has no problem getting to it. I get errors pinging "192.168.56.1", but pinging "localhost" works OK.
AndyS01
 
Posts: 24
Joined: 24. March 2013 15:58
Operating System: Windows 7

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby JJ_Tagy » 16. January 2014 01:07

Perhaps your router assigned your machine a new IP address?
JJ_Tagy
 
Posts: 678
Joined: 30. January 2012 13:44
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby AndyS01 » 16. January 2014 15:49

How can I find that address?
AndyS01
 
Posts: 24
Joined: 24. March 2013 15:58
Operating System: Windows 7

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby Altrea » 16. January 2014 16:23

command line function ipconfig
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8297
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby AndyS01 » 16. January 2014 19:33

What am I looking for? I see this:
    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection:
    Connection-specific DNS Suffix . : Comverse.com
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.212.154.90
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 10.212.154.1

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9d15:c3ab:3702:8468%11
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.110
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

    Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5102:5ca5:41c9:e33d%17
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.6.1
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::806f:8359:6517:b194%18
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.111.1
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Ethernet adapter VirtualBox Host-Only Network:
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::dc82:ffb8:90be:d291%28
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.210.145
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter isatap.{9021B5CC-8B5A-41A5-899E-8E4C0F92C018}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter isatap.Comverse.com:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter isatap.{C6B84DEF-CF07-4C7D-B1F4-9BCE95279C78}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter isatap.{4FA5C171-72EA-45C6-ADE3-32142AB5317B}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter isatap.{03163A5A-D6C7-4C17-902C-C8ACEF241B1E}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter isatap.{4A6EEF66-357B-44FC-A498-87C20E784EA4}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
AndyS01
 
Posts: 24
Joined: 24. March 2013 15:58
Operating System: Windows 7

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby AndyS01 » 17. January 2014 19:38

Well, I made it work. I changed the URL to 192.168.6.1, but I need to know why this IP address changed. I have lots of browser links that are set to 192.168.56.1. I would use "localhost", but I'm running a packet sniffer and that requires the browser to use the IP address.
AndyS01
 
Posts: 24
Joined: 24. March 2013 15:58
Operating System: Windows 7

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby AndyS01 » 01. May 2014 15:04

I knew it :x I just cleaned my hard drive, re-installed Windows 7, then re-installed xampp and I can't connect my browser to it using my IP address. I can point my browser to it using localhost but not with my old IP address (192.168.56.1). I can see the Apache and mySql services running. I can provide the config changes I made, if you need it.

Here is the output of ipconfig:
C:\Users\Andy>ipconfig -all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Andy-Laptop
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : comverse.com
hsd1.ma.comcast.net

Ethernet adapter Local Area Connection* 12:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : comverse.com
Description . . . . . . . . . . . : Check Point Virtual Network Adapter For Endpoint VPN Client
Physical Address. . . . . . . . . : 54-4F-33-80-62-12
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 08-00-27-00-64-72
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::298c:585f:b8d9:fc53%14(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.252.83(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 235405351
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-EC-38-B0-08-60-6E-0F-89-4E
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR9485 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : DC-85-DE-8E-76-96
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:6:600:b6:b874:c6b3:d42b:c02e(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:6:600:b6:e02e:4dff:43d4:bd4f(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b874:c6b3:d42b:c02e%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.5(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, May 01, 2014 9:43:06 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, May 08, 2014 9:43:10 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::21d:d3ff:fec5:a701%11
10.0.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 316442078
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-EC-38-B0-08-60-6E-0F-89-4E
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2001:558:feed::1
2001:558:feed::2
75.75.75.75
75.75.76.76
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 08-60-6E-0F-89-4E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{EF4CA78B-EF99-49CD-97F2-7C0E947B1285}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.hsd1.ma.comcast.net.:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{923D5163-BA11-4727-84E5-4EC893C47C81}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.comverse.com:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
AndyS01
 
Posts: 24
Joined: 24. March 2013 15:58
Operating System: Windows 7

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby AndyS01 » 07. May 2014 17:51

I'm dead in the water here because I need to use a sniffer and it only works when associated with an IP address (localhost does not work).
AndyS01
 
Posts: 24
Joined: 24. March 2013 15:58
Operating System: Windows 7

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby JJ_Tagy » 07. May 2014 19:01

Looking at your ipconfig, your wireless adapter is using 10.0.0.5
JJ_Tagy
 
Posts: 678
Joined: 30. January 2012 13:44
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: xampp not responding to pings to servername

Postby Nobbie » 07. May 2014 22:12

AndyS01 wrote:I'm dead in the water here because I need to use a sniffer and it only works when associated with an IP address (localhost does not work).


Just the right moment to go for tutorials and/or any documentation about TCPIP and networking. A forum cannot replace the need for that.
Nobbie
 
Posts: 8779
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests