Unable to run APACHE service

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Unable to run APACHE service

Postby satyaashwin » 11. December 2013 07:37


I have just downloaded XAMPP on my Windows-7 system and have opened control panel to see if the services are running smoothly. I have run MySql and APACHE but unfortunately there is an error log in APACHE. i am attaching below screenshot for your reference. I have tried to change the port of MySQL to 443 & APACHE to 443 but still facing an issue with APACHE.

12:03:13 [Apache] Status change detected: stopped
12:03:13 [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
12:03:13 [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
12:03:13 [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
12:03:13 [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
12:03:13 [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
12:03:13 [Apache] If you need more help, copy and post this
12:03:13 [Apache] entire log window on the forums
12:08:29 [mysql] Attempting to start MySQL app...
12:08:30 [mysql] Status change detected: running

Please could anyone help me out with a solution to enable to run the service.

Posts: 1
Joined: 11. December 2013 07:27
XAMPP Version: 1.8.2-4
Operating System: Windows7

Re: Unable to run APACHE service

Postby Altrea » 11. December 2013 07:54


satyaashwin wrote:12:03:13 [Apache] If you need more help, copy and post this
12:03:13 [Apache] entire log window on the forums

entire really means entire.

best wishes,
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
AF Moderator
Posts: 7284
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 10 Pro x64

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 59 guests