apache dont want running

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

apache dont want running

Postby pbagudon » 07. December 2013 03:33

Initializing Control Panel
10:13:38 AM [main] Windows Version: Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
10:13:38 AM [main] XAMPP Version: 1.8.2
10:13:38 AM [main] Control Panel Version: 3.2.1 [ Compiled: May 7th 2013 ]
10:13:38 AM [main] Running with Administrator rights - good!
10:13:38 AM [main] XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
10:13:38 AM [main] Checking for prerequisites
10:13:38 AM [main] All prerequisites found
10:13:38 AM [main] Initializing Modules
10:13:38 AM [Apache] Problem detected!
10:13:38 AM [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
10:13:38 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
10:13:38 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:13:38 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
10:13:38 AM [Apache] Problem detected!
10:13:38 AM [Apache] Port 443 in use by ""C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-hostd.exe" -u "C:\ProgramData\VMware\hostd\config.xml"" with PID 3992!
10:13:38 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
10:13:38 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:13:38 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
10:13:38 AM [mysql] XAMPP MySQL is already running on port 3306
10:13:38 AM [main] Starting Check-Timer
10:13:38 AM [main] Control Panel Ready
10:13:42 AM [Apache] Problem detected!
10:13:42 AM [Apache] Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
10:13:42 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
10:13:42 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:13:42 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
10:13:42 AM [Apache] Problem detected!
10:13:42 AM [Apache] Port 443 in use by ""C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-hostd.exe" -u "C:\ProgramData\VMware\hostd\config.xml"" with PID 3992!
10:13:42 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
10:13:42 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:13:42 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
10:13:42 AM [Apache] Attempting to start Apache app...
10:13:42 AM [Apache] Status change detected: running
10:13:42 AM [Apache] Status change detected: stopped
10:13:42 AM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
10:13:42 AM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
10:13:42 AM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
10:13:42 AM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
10:13:42 AM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
10:13:42 AM [Apache] If you need more help, copy and post this
10:13:42 AM [Apache] entire log window on the forums
pbagudon
 
Posts: 2
Joined: 07. December 2013 03:29
XAMPP Version: 1.8.3
Operating System: Windows 7

Re: ask. apache dont want running

Postby pbagudon » 07. December 2013 03:38

I have that (^) error above every time i start my apache server. hope you can help me :)
pbagudon
 
Posts: 2
Joined: 07. December 2013 03:29
XAMPP Version: 1.8.3
Operating System: Windows 7

Re: ask. apache dont want running

Postby JJ_Tagy » 07. December 2013 04:16

You should create your own post instead of tagging on the end of a post with a different issue.

Configure VMware to use different port or turn off shared VMs if you don't use them. Also run XAMPP control panel to work on port 80 issue.
JJ_Tagy
 
Posts: 573
Joined: 30. January 2012 13:44
XAMPP Version: 1.8.3
Operating System: Windows 7 x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests