Apache: Port 443 problem...

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache: Port 443 problem...

Postby oralover2006 » 01. October 2013 06:50

hi all friends and gurus,

i am new in this, i installed Xampp 1.8.2 on my Win 7 64 bit ( also McAfee Enterprise with DLP ), when starting Control Panel it is showing the error below:

10:34:22 AM [Apache] Problem detected!
10:34:22 AM [Apache] Port 443 in use by ""C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-hostd.exe" -u "C:\ProgramData\VMware\hostd\config.xml"" with PID 2736!
10:34:22 AM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
10:34:22 AM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
10:34:22 AM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port


please help to solve this problem, how i can handle this situation?

thanks very much for your valuable time :)
oralover2006
 
Posts: 4
Joined: 01. October 2013 06:40
XAMPP Version: 1.8.3-3
Operating System: Windows 7

Re: Apache: Port 443 problem...

Postby Altrea » 01. October 2013 07:12

We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6946
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache: Port 443 problem...

Postby oralover2006 » 01. October 2013 07:24

first, thanks very much for a very quick response.

secondly, i tried to go to url mentioned in your post there as below, but it continously asking to solve Captcha, three times i solved but still asking for it.
Code: Select all
 http://www.computersnyou.com/266/2012/03/how-to-solve-vmware-is-using-port-443/


is there any other way ... please save me

regards.
oralover2006
 
Posts: 4
Joined: 01. October 2013 06:40
XAMPP Version: 1.8.3-3
Operating System: Windows 7

Re: Apache: Port 443 problem...

Postby oralover2006 » 01. October 2013 08:08

hi,

i googled for the problem, somewhere i found some changes and made as below two files from 443 to 4443 but now getting another Error message which is placed below the files i have modified:

Code: Select all
Files modified:
C:\ProgramData\VMware\hostd\proxy.xml
C:\ProgramData\VMware\VMWare Workstation\Uninstaller\bootstrap.lua

from Control Panel:

12:01:28 PM  [main]    Initializing Control Panel
12:01:28 PM  [main]    Windows Version: Windows 7 Professional SP1 64-bit
12:01:28 PM  [main]    XAMPP Version: 1.8.2
12:01:28 PM  [main]    Control Panel Version: 3.2.1  [ Compiled: May 7th 2013 ]
12:01:28 PM  [main]    Running with Administrator rights - good!
12:01:28 PM  [main]    XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
12:01:28 PM  [main]    Checking for prerequisites
12:01:31 PM  [main]    All prerequisites found
12:01:31 PM  [main]    Initializing Modules
12:01:31 PM  [main]    Starting Check-Timer
12:01:31 PM  [main]    Control Panel Ready
12:02:27 PM  [Apache]    Attempting to start Apache app...
12:02:30 PM  [Apache]    Status change detected: running
12:02:33 PM  [Apache]    Status change detected: stopped
12:02:33 PM  [Apache]    Error: Apache shutdown unexpectedly.
12:02:33 PM  [Apache]    This may be due to a blocked port, missing dependencies,
12:02:33 PM  [Apache]    improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
12:02:33 PM  [Apache]    Press the Logs button to view error logs and check
12:02:33 PM  [Apache]    the Windows Event Viewer for more clues
12:02:33 PM  [Apache]    If you need more help, copy and post this
12:02:33 PM  [Apache]    entire log window on the forums


now what is the problem ? please help.

Regards.
oralover2006
 
Posts: 4
Joined: 01. October 2013 06:40
XAMPP Version: 1.8.3-3
Operating System: Windows 7

Re: Apache: Port 443 problem...

Postby oralover2006 » 01. October 2013 08:27

Dear Altrea,

thanks for your help, problem solved now. i go to another PC in my office ( which has more privileges ) then goto the link as provided by you, and now Apache has started normally.

Code: Select all
12:23:48 PM  [main]    Initializing Control Panel
12:23:48 PM  [main]    Windows Version: Windows 7 Professional SP1 64-bit
12:23:48 PM  [main]    XAMPP Version: 1.8.2
12:23:48 PM  [main]    Control Panel Version: 3.2.1  [ Compiled: May 7th 2013 ]
12:23:48 PM  [main]    Running with Administrator rights - good!
12:23:48 PM  [main]    XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
12:23:48 PM  [main]    Checking for prerequisites
12:23:49 PM  [main]    All prerequisites found
12:23:49 PM  [main]    Initializing Modules
12:23:49 PM  [main]    Starting Check-Timer
12:23:49 PM  [main]    Control Panel Ready
12:23:53 PM  [Apache]    Attempting to start Apache app...
12:23:53 PM  [Apache]    Status change detected: running
12:24:05 PM  [mysql]    Attempting to start MySQL app...
12:24:07 PM  [mysql]    Status change detected: running


thanks again.
regards.
oralover2006
 
Posts: 4
Joined: 01. October 2013 06:40
XAMPP Version: 1.8.3-3
Operating System: Windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests