Virtual Host Not Loading

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Virtual Host Not Loading

Postby RJD Development » 21. May 2013 14:36

Hello Everyone,

I am trying to set up a localhost test server with a virtual host, for many development projects.

Although, it's not working, I have filled all the info correct, yet it's not loading.

I have in httpd-vhosts.conf the following:

Code: Select all
NameVirtualHost *:80
  <VirtualHost *:80>
    DocumentRoot "C:\XAMPP\htdocs"
    ServerName localhost
  </VirtualHost>
  <VirtualHost *:80>
    DocumentRoot "C:\XAMPP\htdocs\mw1dev"
    ServerName mw1dev
  <Directory "C:\XAMPP\htdocs\mw1dev">
    Order allow,deny
    Allow from all
  </Directory>
</VirtualHost>


In C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts I have
Code: Select all
172.0.0.1           mw1dev


Now when I try to go to http://mw1dev it tells me the following:

The connection has timed out
The server at mw1dev is taking too long to respond.

Just http://localhost works perfectly fine, it's just the new virtual host I've added doesn't work at all.

Could anyone see a problem here? Not sure what I might be doing wrong.

Greetings.
RJD Development
 
Posts: 3
Joined: 21. May 2013 14:31
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows XP

Re: Virtual Host Not Loading

Postby Altrea » 21. May 2013 14:51

Hi,

Can you ping the new vhost?
Have you restarted Apache?
Are you really using the very old version 1.6.0?

Best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6490
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: Virtual Host Not Loading

Postby RJD Development » 21. May 2013 14:56

when I type in command prompt ping http://mwdev it tells me it couldn't find it.

I'm not sure if im using 1.6.0, I downloaded xampp off the main page today (So I think I have one of the newest versions).

I also restarted apache & my computer, sadly that didn't work. :(
RJD Development
 
Posts: 3
Joined: 21. May 2013 14:31
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows XP

Re: Virtual Host Not Loading

Postby Altrea » 21. May 2013 15:02

Please post the entire result of your ping command.
It should at least contain an information about the name resolving.

Please check the exact XAMPP version in your \xampp\readme_en.txt and update your board profile.
That is one of the most important information for us to provide you the help you request.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6490
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: Virtual Host Not Loading

Postby RJD Development » 21. May 2013 15:15

Image

In the command prompt its dutch, but translated to English it tells me:

Could not find host http://mwdev. Ping request Check the name and try again.

I have version 1.8.1, but it wasn't in the list so I selected 1.8.0

Hope this helps :)
RJD Development
 
Posts: 3
Joined: 21. May 2013 14:31
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows XP

Re: Virtual Host Not Loading

Postby Altrea » 21. May 2013 15:56

ping mwdev

Not the whole url
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6490
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: Boba Fett, Nobbie and 59 guests