Apache Service Detected With Wrong Path... help...

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Service Detected With Wrong Path... help...

Postby laksman » 06. May 2013 23:31

I install XAMPP for the third time ... in the latter, I installed XAMPP in d / web / .. the installation seems fine. (says a message). but in the control panel gives me this error ...

16:58:06 [main] Initializing Control Panel
16:58:06 [main] Windows Version: Windows XP SP3 32-bit
16:58:06 [main] XAMPP Version: 1.8.0
16:58:06 [main] Control Panel Version: 3.0.12 [ Compiled: June 24th 2012 ]
16:58:06 [main] Running with Administrator rights - good!
16:58:06 [main] XAMPP Installation Directory: "d:\web\xampp\"
16:58:06 [main] Initializing Modules
16:58:06 [apache] Apache Service Detected With Wrong Path
16:58:06 [apache] Uninstall the service manually first
16:58:06 [main] Starting Check-Timer

Image

please I need some help...
laksman
 
Posts: 2
Joined: 06. May 2013 23:14
Operating System: window xp sp3

Re: Apache Service Detected With Wrong Path... help...

Postby hackattack142 » 07. May 2013 05:04

Hello,

It means you have another Windows Service that is using the same name as the one XAMPP is trying to use.

If you have no other Apache instances that should be Windows Services, you can try a couple things:
1. Click the green check to uninstall the Apache Service and click it again to reinstall it.
2. If that does not work, you can uninstall it manually. Open a command prompt with admin privileges (Start > Run > cmd) and run "sc delete Apache2.4"
3. Choose a different name for the Apache service via the control panel config

Also, consider updating to the latest control panel via the link in my signature.
XAMPP Control Panel Developer
Latest CP: viewtopic.php?f=16&t=48932
hackattack142
 
Posts: 703
Joined: 20. May 2011 23:29
Operating System: Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit

Re: Apache Service Detected With Wrong Path... help...

Postby laksman » 07. May 2013 14:57

the problem was... I have another instance of apache on window service .... I uninstalled this and all ok... thank for your help...!
laksman
 
Posts: 2
Joined: 06. May 2013 23:14
Operating System: window xp sp3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 63 guests