alias site doesn't work on 1.8 upgrade

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

alias site doesn't work on 1.8 upgrade

Postby tcloud » 07. November 2012 16:50

First -- thank you for providing this. I've been using previous versions for a long time (but don't claim any expertise in how to use it) and it has served me well.

When I replaced xampp 1.7 with 1.8.1, I stopped the service, backed up and deleted the directory and unzipped the new xampp to C:\xampp\
I then copied the below Alias code into C:\xampp\apache\conf\httpd.conf
I started the services using xampp-control.exe

The xampp localhost page works fine. Status shows MySQL, PHP, HTTPS CGS and SSI activated. PHPinfo also works.

Now accessing alias directory gets 403 error - access forbidden.
http://localhost/MyWebs/

Below is the alias code I copied from the 1.7 version httpd.conf file into the new version:

Code: Select all
Alias /MyWebs "C:/Users/tc/Documents/My Webs"
<Directory "C:/Users/tc/Documents/My Webs">
    Options All
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
</Directory>


I read where people are recommended to set up virtualhost? Is this what I should do? How?

xampp is installed in - C:\xampp\
I used zip extraction (i.e. not installer). Running Win-7 64 bit. The C++ 32-bit library is installed.

thanks for any help,
Tom
tcloud
 
Posts: 12
Joined: 05. January 2012 15:14
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: windows 7 64

Re: alias site doesn't work on 1.8 upgrade

Postby Altrea » 07. November 2012 17:23

Hi tcloud,

Since Apache 2.4 the access syntax has changed.
Please change your <Directory> Block to something like this:
Code: Select all
<Directory "C:/Users/tc/Documents/My Webs">
    Options All
    AllowOverride All
    Require All granted
</Directory>

That should fix your issue.

More to read in that Announcements:
viewtopic.php?f=16&t=50985
viewtopic.php?f=16&t=51703

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6612
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: alias site doesn't work on 1.8 upgrade

Postby tcloud » 07. November 2012 18:22

thanks -- that fixed it.

One other question -- can I copy the mySQL tables over from the old 1.7.x install or has the table structure changed?
(I didn't export mySQL tables ...)
tcloud
 
Posts: 12
Joined: 05. January 2012 15:14
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: windows 7 64

Re: alias site doesn't work on 1.8 upgrade

Postby Altrea » 07. November 2012 18:34

I don't know. That highly depends which MySQL version the old database was using. If it was MySQL 5.5.X the chances are much bigger then from a MySQL 5.1 one.
I would say, try it out with a copy/backup of your database.
Databases you should not copy are mysql, information_schema, performance_schema, phpmyadmin.

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6612
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 71 guests