Xampp doesnt work [Self-answered]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Xampp doesnt work [Self-answered]

Postby maddindontknow » 26. September 2012 12:04

Hi,

I have serious trouble getting xampp to work. Ok lets say iam a noobie.
Ok phpAdmin does start with the error:

MySQL said:

The server is not responding (or the local server's socket is not correctly configured).

Well i´ve startesd it up sometime dont know what i did wrong... I de-/ installed xampp 3 times now.

The other thing is I cant seem get php working but in the status in xampp it say that its active... I open a index.php file whcih is located in my workspace in eclipse in the folder CMS (I like to programm an CMS) So I open it and I see nothing...

the file contains plain

<?
echo "humm";
?>

so I open the file with the browser and theirs nothing :(

When i do

<?
echo "humm";
?>
<html>
blah
</html>

their is blah.

So their must be something wrong with the configuration or I got the understanding of the echo statement and php competely wrong.

Plz help I dont know any further :(
maddindontknow
 
Posts: 4
Joined: 26. September 2012 11:55
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7

Re: Xampp doesnt work

Postby maddindontknow » 26. September 2012 12:22

Ok one small success.ö I started the apache service and now phpmyadmin works.
still the problem with the php issue :(
maddindontknow
 
Posts: 4
Joined: 26. September 2012 11:55
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7

Re: Xampp doesnt work

Postby maddindontknow » 26. September 2012 13:15

Ok... So what i did is I dont know exactly but i made a new folder in ../xampp/htdocs I named that folder to cms and created an index.php
than in the browser i typed
localhost/cms/inex.php and its working.
So i had to create the file in that folder. now i like to do to work with eclipse...
but for now i got an solution.
If I understand how i can work with eclipse on that folder i let you know.
maddindontknow
 
Posts: 4
Joined: 26. September 2012 11:55
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7

Re: Xampp doesnt work

Postby maddindontknow » 26. September 2012 13:23

Ok I guess ive done it.. So I had to change the workspace in eclipse to the folder ../xampp/htdocs
Now I can work with eclipse...
I dont know yet If this is a suitable solution but I let you know if theirs a better way.
maddindontknow
 
Posts: 4
Joined: 26. September 2012 11:55
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 73 guests