Problem in adding a virtual host

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem in adding a virtual host

Postby davidl77 » 20. September 2012 11:00

Hello everybody!

A problem that makes me crazy!!

i moved to Apache 2.2 into XAMPP with Apache 2.4 Great program, congratulations!!!!
Anyway...I cannot add a virtual host!

I just hacve added these lines in the "httpd-vhost.conf" file:

Code: Select all
<VirtualHost *:8080>
    DocumentRoot "C:/xampp/htdocs"
    ServerName localhost
</VirtualHost>

<VirtualHost *:8080> 
    DocumentRoot "C:\Users\david/Google Drive\Siti\local-fumetti\webapp"
    ServerName local-fumetti.upt
   ServerAlias local-fumetti.upt
    ServerAdmin postmaster@dummy-host.localhost
    <Directory "C:\Users\david\Google Drive\Siti\local-fumetti\webapp">
    Require all granted
    </Directory>
</VirtualHost>


Anyway:
http://localhost:8080 --> works fine
http://local-fumetti.upt:8080 --> doesn't work, shiows this message:
Code: Select all
Not Found
The requested URL / was not found on this server.


Could you please help me? I am becoming crazy!
davidl77
 
Posts: 2
Joined: 20. September 2012 10:53
Operating System: Windows 7

Re: Problem in adding a virtual host

Postby WilliL » 20. September 2012 13:10

Code: Select all
<VirtualHost *:8080> 
    DocumentRoot "C:\Users\david/Google Drive\Siti\local-fumetti\webapp"

have a look to the second line david / Google
Willi
WilliL
 
Posts: 661
Joined: 08. January 2010 10:54
Operating System: Win7Home Prem 64 SP1

Re: Problem in adding a virtual host

Postby davidl77 » 20. September 2012 13:40

Unfortanely this is not reason... that typo comes from my repeated tests, anyway also if I correct it it didn't work.

I made another try:

If I set in the httpd.conf:
Code: Select all
Listen 80
...
ServerName localhost:80

and then in the http-vhosts:
Code: Select all
<VirtualHost *:80>


everything works!

It doesn't like the 8080 ports for the VHOSTS...why?
davidl77
 
Posts: 2
Joined: 20. September 2012 10:53
Operating System: Windows 7

Re: Problem in adding a virtual host

Postby JonB » 20. September 2012 15:17

If possible, I would eliminate that space in the 'Google Drive' part of the path. Could easily be a problem with a regex parse.

Since it does not object to an 8080 port on localhost, the port itself is probably not the issue.

just my thoughts
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests