Apache Help: Localhost/PhpMyAdmin wont load

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Help: Localhost/PhpMyAdmin wont load

Postby JakeBDMarshall » 12. September 2012 18:21

Now before i start, if this is in the wrong section then i'm sorry move it for me or whatever.

Now to my problem, ok MySQl & Apache starts normally, but when i go to PhpMyAdmin it loads forever then eventually stops. even localhost does it. i tried 127.0.0.1 all of it.

========== Apache Error Log Newest ==========

[Wed Sep 12 13:08:21.034911 2012] [core:warn] [pid 2688:tid 256] AH00098: pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Wed Sep 12 13:08:23.490249 2012] [ssl:warn] [pid 2688:tid 256] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Wed Sep 12 13:08:23.801267 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2688:tid 256] AH00455: Apache/2.4.2 (Win32) OpenSSL/1.0.1c PHP/5.4.4 configured -- resuming normal operations
[Wed Sep 12 13:08:23.802267 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2688:tid 256] AH00456: Server built: May 13 2012 14:10:15
[Wed Sep 12 13:08:23.802267 2012] [core:notice] [pid 2688:tid 256] AH00094: Command line: 'c:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Wed Sep 12 13:08:24.834326 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2688:tid 256] AH00418: Parent: Created child process 4508


========= HOSTs File ===========
# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handle within DNS itself.
127.0.0.1 localhost

========================================================================

At first it was the socket, but it seems i got that fixed somehow.
I guess i had Google Redirect Virus which should be gone.
I tried ipconfig /flushdns then /registerdns

i tried netsh winsock reset

then it tells me WSHELPER.DLL cannot be loaded its in the folde ri looked and then it says winsock reset command doesnt exist.
JakeBDMarshall
 
Posts: 2
Joined: 12. September 2012 18:10
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7

Re: Apache Help: Localhost/PhpMyAdmin wont load

Postby JakeBDMarshall » 12. September 2012 18:42

Heres a update of the Apache Error Log


[Wed Sep 12 13:08:21.034911 2012] [core:warn] [pid 2688:tid 256] AH00098: pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Wed Sep 12 13:08:23.490249 2012] [ssl:warn] [pid 2688:tid 256] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Wed Sep 12 13:08:23.801267 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2688:tid 256] AH00455: Apache/2.4.2 (Win32) OpenSSL/1.0.1c PHP/5.4.4 configured -- resuming normal operations
[Wed Sep 12 13:08:23.802267 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2688:tid 256] AH00456: Server built: May 13 2012 14:10:15
[Wed Sep 12 13:08:23.802267 2012] [core:notice] [pid 2688:tid 256] AH00094: Command line: 'c:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Wed Sep 12 13:08:24.834326 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2688:tid 256] AH00418: Parent: Created child process 4508
[Wed Sep 12 13:08:32.288494 2012] [ssl:warn] [pid 4508:tid 268] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Wed Sep 12 13:08:33.007535 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 4508:tid 268] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
[Wed Sep 12 13:08:33.290551 2012] [mpm_winnt:error] [pid 4508:tid 1416] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : AH00332: winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
[Wed Sep 12 13:08:33.291551 2012] [mpm_winnt:error] [pid 4508:tid 1424] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : AH00332: winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
[Wed Sep 12 13:08:33.495563 2012] [mpm_winnt:error] [pid 4508:tid 1716] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : AH00332: winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
[Wed Sep 12 13:08:33.495563 2012] [mpm_winnt:error] [pid 4508:tid 1720] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : AH00332: winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
JakeBDMarshall
 
Posts: 2
Joined: 12. September 2012 18:10
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7

Re: Apache Help: Localhost/PhpMyAdmin wont load

Postby JonB » 13. September 2012 20:37

Probably more than 1/2 the time an OS 10038 is telling you that the port is either blocked by a firewall or already in use. remember that for XAMPP Apache both 80 and 443 must be free. Sounds like 80 on IPv4, as Apache is trying to connect via IPv6 as a backup.

are you using http://localhost/phpmyadmin or http://127.0.0.1/phpmyadmin ???

Good Luck
8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
XAMPP Version: 1.8.3-2
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Apache Help: Localhost/PhpMyAdmin wont load

Postby SoundLightWaves » 22. September 2012 20:41

the excact same thing started to happen for me yesterday

everything was running fine

( i had set all properly from Skype, etc. )

and suddenly the localhost just keeps on loading, and apache cannot start at all

reinstalled many times
rebooted with apache & xampp as a service
do not have any adobe apps in the startmenu
uninstalled skype

and now with xampp 1.8 the very same thing

how can i get a tool, or a program that will "poke" its way and know what needs to be fixed ( with apache )?

i tried netstat already, and port 80 was used by windows 7 and that is all the info it would give me
SoundLightWaves
 
Posts: 4
Joined: 22. September 2012 20:37
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Windows 7 64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests