httpd.exe application error while use php_openssl.dll

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

httpd.exe application error while use php_openssl.dll

Postby colatea » 08. August 2012 11:02

XAMPP 1.8.0
WIN 7 64 bit

httpd.exe application error:
httpd.exe 0x00000000 C:\xampp\apache\bin\httpd.exe

php.ini:
;extension=php_curl.dll
extension=php_mbstring.dll
extension=php_exif.dll
;extension=php_fileinfo.dll
extension=php_gd2.dll
extension=php_gettext.dll
;extension=php_gmp.dll
;extension=php_intl.dll
;extension=php_imap.dll
;extension=php_interbase.dll
;extension=php_ldap.dll
;extension=php_mssql.dll
;extension=php_mbstring.dll
;extension=php_exif.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
;extension=php_oci8.dll
;extension=php_oci8_11g.dll
extension=php_openssl.dll
;extension=php_pdo_firebird.dll
extension=php_pdo_mysql.dll
;extension=php_pdo_oci.dll
;extension=php_pdo_odbc.dll
;extension=php_pdo_pgsql.dll
extension=php_pdo_sqlite.dll
;extension=php_pdo_sqlite_external.dll
;extension=php_pgsql.dll
;extension=php_pspell.dll
;extension=php_shmop.dll

php code:
openssl_sign($data, $signature, $pkeyid);

when i run openssl_sign() will popup the error
but run openssl_get_privatekey() is OK

any one help me,plz!
colatea
 
Posts: 3
Joined: 08. August 2012 10:47
Operating System: win7

Re: httpd.exe application error while use php_openssl.dll

Postby JonB » 08. August 2012 14:40

Two things -

Altrea know more than I on this - But I think the case is that Apache 2.4 has native support for OpenSSL. PHP no longer had to 'add' OpneSSL support. This is 'my' understanding

- The new Apache handler has built-in OpenSSL support, however it is OpenSSL 1.0 (new version) so it might be buggy. Try commenting out the php_openssl.dll extension line. Then restart, and test.

You can patch it (OpenSSL) backward with a workaround.
viewtopic.php?p=193362

- look in the Windows Event Logs - Application and System - to see if you get a 'readout' on the specific fault. This might uncover an existing bug report.

Good Luck
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: httpd.exe application error while use php_openssl.dll

Postby colatea » 09. August 2012 01:35

when i commenting out the php_openssl.dll extension line

Fatal error: Call to undefined function openssl_get_privatekey()
colatea
 
Posts: 3
Joined: 08. August 2012 10:47
Operating System: win7

Re: httpd.exe application error while use php_openssl.dll

Postby JonB » 09. August 2012 02:37

OK
OK, for now - put the php.ini back with the php_openddl.dll enabled.

Please recreate your error, so it will leave messages/log the errors

It is 'probably' a bug that should be reported, if it has not already been reported. To find out we need more information.

look in the Windows Event Logs - Application and System - to see if you get a 'readout' on the specific fault. The event will "probably" be an 'Application Fault' It may give us additional information.

you can also look in the Apache error log.

I will point your post out to Altrea, he knows more about PHP than I do.

Good Luck
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: httpd.exe application error while use php_openssl.dll

Postby colatea » 09. August 2012 03:07

thank you for your help!

the php error log has noting

the apache error log:

[Thu Aug 09 09:56:43.697507 2012] [core:notice] [pid 4808:tid 384] AH00094: Command line: 'C:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Thu Aug 09 09:56:43.703507 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 4808:tid 384] AH00418: Parent: Created child process 5028
[Thu Aug 09 09:56:44.871561 2012] [ssl:warn] [pid 5028:tid 276] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Thu Aug 09 09:56:44.912563 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 5028:tid 276] AH00354: Child: Starting 150 worker threads

the Windows Event Logs:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-08-09T01:56:43.000000000Z" />
<EventRecordID>19972</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>httpd.exe</Data>
<Data>2.4.2.0</Data>
<Data>4fafa3e6</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>c0000005</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>b8c</Data>
<Data>01cd75d238add24b</Data>
<Data>C:\xampp\apache\bin\httpd.exe</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>772c2744-e1c5-11e1-a100-1078d2e7ca2f</Data>
</EventData>
</Event>
colatea
 
Posts: 3
Joined: 08. August 2012 10:47
Operating System: win7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests