Page doesn't appear as it is supposed to on test server

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Page doesn't appear as it is supposed to on test server

Postby clf139 » 23. July 2012 14:56

Hi guys,
Im new to the forum and to XAMPP in general but I am having some difficulty with my site that I am trying to test on XAMPP.
Here is my setup and what I am trying to do:
-Windows XP running XAMPP 1.8.0 as follows:
Image

I have an HTML site that uses SSI as well as CSS that I am trying to test and some of the things that I know are working correctly on my actual server (the one that will be hosting my site) are not working correctly on my XAMPP server(used to test before I make it live). I have modified the .htdocs file to allow SSI, and to allow .html files to be parsed as .shtml and can post the code if needed but here is the code for the page:
test.html
Code: Select all
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<meta name= "description" content="Overview of PhotoniQ data acquisition products and services for PMTs, MAPMT, photomultiplier tubes, silicon photomultipliers, avalanche photodiode arrays, SiPM, and APDs">
<meta name= "keywords" content="photomultiplier tube, silicon photomultipliers, PMT, bioaerosol detection, ultraviolet laser fluorescence spectroscopy, fluorescence detection, flow cytometry, spectrometer, PhotoniQ, IQSP480, IQSP482, IQSP580, IQSP582, data acquisition, Hamamatsu H7260, H8500D, R5900, H8711, H9500, H9530, H7546, H7546B, MAPMT, SensL SPMArray">
<title>Test</title>
   
    <!--[if IE]>
    <script src="http://html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
    <![endif]-->
   <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">
<link href="css-styles.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<link href="dropdown.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript" src="scripts/image_functions.js">
</script>

<style type="text/css">
<!--[if lte IE 7]>
<style>#menuwrapper {
   height: 1%
}
#p7menubar ul a {
   height: 1%
}
a:active {
   width: auto
}
</style>
<![endif]-->
</style>

  </head>
  <body id="company" onLoad="MM_preloadImages('images/btn_literature_over.gif')">
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>

<script type="text/javascript">
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-1713356-1");
pageTracker._initData();
pageTracker._trackPageview();
</script>

<div align="center">
   <table width="970" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
      <!--#include virtual="/bannerLogic.html" -->
      <!--#include virtual="/topNav.html" -->
      
      <tr>
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#FFFFFF">
          <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
         <tr>
            <!--#include virtual="/NewSideNav.html" -->
         <td width="669" align="left" valign="top">
         <table width="669" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
         <tr>
         <td class="companybkgnd"><img src="images/spacer.gif" width="10" height="12" alt=""><span class="head_2"><br>
Test </span><span class="bodycopy"><br>

<!--THIS STARTS WHAT YOU EDIT-->
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
a whole bunch of text is going to go here<br>
<!--THIS ENDS WHAT YOU EDIT-->

</span><br>
<img src="images/spacer.gif" width="669" height="1" alt=""> <br>
<br>
         </td>
         </tr>
         </table>
<br>           
<img src="images/spacer.gif" width="669" height="1" alt="">
         <br>
            <br>
           </td>
         <td width="47" align="left" valign="top"><img src="images/sec_left_back.jpg" width="46" height="635" alt="">
         </td>
           </tr>
            </table>
<!--#include virtual="/footer.html" -->    
</td>
</tr>
</table>
</div>

</body>
</html>


bannerLogic.html
Code: Select all
<!--#if expr="\"$DOCUMENT_URI\" = \"/test.html\"" -->
<!--#include file="CompanyBanner.html" -->
<!--#elif expr="\"$DOCUMENT_URI\" = \"/test2.html\"" -->
<!--#include file="oemBanner.html" -->
<!--#else -->
<!--#include file="ProductsBanner.html" -->
<!--#endif -->

(this includes determines which banner will be displayed depending on which page is being displayed)

topNav.html
Code: Select all
<tr>
   <td align="left" valign="top">
<div id="menuwrapper">
<ul id="p7menubar">
  <li><a id="homenav" class="homespace" href="index.html" target="_self">Home</a></li>
  <li><a id="companynav" class="trigger" href="test.html" target="_self">Test &nbsp;<span class="pipe">&nbsp; &nbsp; |</span></a>
    <ul>
      <li><a href="company_products.html" target="_self">Products &amp;
Services</a><br />
</li>
      <li><a href="company_customers.html" target="_self">Customers</a><br />
</li>
      <li><a href="company_careers.html" target="_self">Careers</a><br />
</li>
    </ul>
  </li>
  <li><a id="productsnav" class="trigger" href="test2.html" target="_self">Test2 &nbsp;<span class="pipe">&nbsp; &nbsp; |</span></a>
    <ul>
      <li><a href="products_photoniq.html" target="_self">PhotoniQ
Charge Integrating Multichannel DAQ Systems</a><br />
</li>
      <li><a href="products_photoniq2.html" target="_self">PhotoniQ
Multichannel Photon Counting Systems</a><br />
</li>
      <li><a href="products_sensor.html" target="_self">Photomultiplier
Tube Interface Products</a><br />
</li>
      <li><a href="products_sensor2.html" target="_self">Silicon
Photomultiplier &amp; APD Interface Products</a><br />
</li>
      <li><a href="products_accessories.html" target="_self">Accessories</a><br />
</li>
      <li><a href="products_list.html" target="_self">Product List</a><br />
</li>
      <li><a href="products_ordering.html" target="_self">Ordering
Information</a><br />
</li>
    </ul>
  </li>
  <li><a id="oemnav" href="oem.html" target="_self">OEM<span class="pipe">&nbsp; &nbsp; |</span></a></li>
  <li><a id="technav" class="trigger" href="technology.html" target="_self">Technology &nbsp;<span class="pipe">&nbsp; &nbsp; |</span></a>
    <ul>
      <li><a href="tech_data_acquisition.html" target="_self">Data
Acquisition Modes</a><br />
</li>
      <li><a href="tech_architecture.html" target="_self">Architecture</a><br />
</li>
      <li><a href="tech_analog.html" target="_self">Analog Front End</a><br />
</li>
      <li><a href="tech_triggering.html" target="_self">Advanced
Triggering</a><br />
</li>
      <li><a href="tech_spectral.html" target="_self">Data Filtering</a><br />
</li>
      <li><a href="tech_graphical.html" target="_self">Graphical User
Interface </a><br />
</li>
      <li><a href="literature.html" target="_self">Application Notes
&amp; Literature</a><br />
</li>
    </ul>
  </li>
  <li> <a id="appsnav" class="trigger" href="applications.html" target="_self">Applications &nbsp;<span class="pipe">&nbsp; &nbsp; |</span></a>
    <ul>
      <li><a href="pmt_readout.html" target="_self">PMT Readout</a><br />
</li>
      <li><a href="sipm_readout.html" target="_self">SiPM Readout</a><br />
</li>
      <li><a href="fluorescence_detection.html" target="_self">Aerosol
&amp; Bioaerosol Fluorescence Detection</a><br />
</li>
      <li><a href="confocal_microscopy.html" target="_self">Confocal
Microscopy</a><br />
</li>
      <li><a href="flow_cytometry.html" target="_self">Flow Cytometry</a><br />
</li>
      <li><a href="lidar.html" target="_self">Laser Ranging and
Detection (LIDAR)</a><br />
</li>
      <li><a href="particle_physics.html" target="_self">Particle
Physics</a><br />
</li>
      <li><a href="pet.html" target="_self">Positron Emission
Tomography (PET)</a><br />
</li>
      <li><a href="light_scattering.html" target="_self">Multi-Angle
Light Scattering</a><br />
</li>
      <li><a href="pmt_fundamentals.html" target="_self">Multianode PMT
Fundamentals</a><br />
</li>
      <li><a href="sensor_links.html" target="_self">PMT &amp; APD
Datasheets</a><br />
</li>
    </ul>
  </li>
  <li><a id="supportnav" class="trigger" href="support.html" target="_self">Support &nbsp;<span class="pipe">&nbsp; &nbsp; |</span></a>
    <ul>
      <li><a href="literature.html" target="_self">Literature Downloads</a><br />
</li>
      <li><a href="sensor_links.html" target="_self">PMT &amp; APD
Datasheets</a><br />
</li>
      <li><a href="applications.html" target="_self">PMT &amp; APD
Applications</a><br />
</li>
    </ul>
  </li>
  <li><a id="newsnav" href="news.html" target="_self">News<span class="pipe">&nbsp; &nbsp;</span></a></li>
<!-- Search Box Begins  -->
  <li><span class="searchspace">Search:</span></li>
  <li>
    <div class="searchbox1">
    <div class="searchbox-form">
    <form action="http://www.vertilon.com/results.html" id="searchbox_011420687819350109896:3tgfqwjctw4"> <input name="cx" value="011420687819350109896:3tgfqwjctw4" type="hidden" /> <input name="cof" value="FORID:11;NB:1" type="hidden" /> <input name="q" size="21" value="" id="search1" type="text" /> <input value="&gt;" name="sa" id="search2" type="submit" /> </form>
    </div>
    </div>
  </li>
<!--  Search Box Ends -->
</ul>
<br class="clearit">
</div>
   </td>
</tr>

<tr>
   <td align="left" valign="top" bgcolor="#FFFFFF"><img src="images/nav_under.gif" width="970" height="11" alt="">
   </td>
</tr>


newSideNav.html
Code: Select all
<td width="255" height="663" align="left" valign="top">
      <img src="images/header_company.gif" width="255" height="30" alt=""><br>
      <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="sidenavbck">
         <tr>
            <td>
               <img src="images/spacer.gif" width="26" height="605" alt="">
            </td>
            
<td align="left" valign="top">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td colspan="2"><img src="images/spacer.gif" width="229" height="17" alt=""></td>
</tr>

       <!--#if expr="\"$DOCUMENT_URI\" = \"/test.html\"" -->
                    <tr>
                      <td width="9" align="left" valign="middle"><img alt=""
                        src="images/arrow_white.gif" width="12" height="11"
                      /></td>
                      <td width="217" align="left" valign="top"><a class="sideon"
                        href="test.html" target="_self">Test</a></td>
                    </tr>
                    <!--#else -->
                    <tr>
                      <td align="left" valign="middle"><img alt=""
                        src="images/arrow_blue.gif" width="12" height="11"
                      /></td>
                      <td><a href="test.html" target="_self"
                        class="side">Test</a></td>
                    </tr>
                    <!--#endif -->
                    <tr>
                      <td colspan="2" align="left" valign="top"><img alt=""
                        src="images/spacer.gif" width="229" height="18" /></td>
                    </tr>
                    <!--#if expr="\"$DOCUMENT_URI\" = \"/test2.html\"" -->
                    <tr>
                      <td width="9" align="left" valign="middle"><img alt=""
                        src="images/arrow_white.gif" width="12" height="11"
                      /></td>
                      <td width="217" align="left" valign="top"><a class="sideon"
                        href="test2.html" target="_self">Test2</a></td>
                    </tr>
                    <!--#else -->
                    <tr>
                      <td align="left" valign="middle"><img alt=""
                        src="images/arrow_blue.gif" width="12" height="11"
                      /></td>
                      <td><a href="test2.html" target="_self"
                        class="side">Test2</a></td>
                    </tr>
                    <!--#endif -->
<tr>
<td height="18" colspan="2" align="left" valign="top"><img src="images/spacer.gif" width="229" height="18" alt=""></td>
</tr>
<tr>
<td width="9" align="left" valign="top"><img src="images/spacer.gif" width="9" height="17" alt=""></td>
<td align="left" valign="top"><a href="contact.html" target="_self" class="side">Contact Us<br></a><img src="images/spacer.gif" width="40" height="10" alt=""><br>
<span class="bodycopy"> Vertilon Corporation<br>
66 Tadmuck Road<br>
Westford, MA 01886<br>
</span> <img src="images/spacer.gif" width="40" height="10" alt=""><br>
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td><span class="bodycopy">Office:</span></td>
<td><span class="bodycopy">(978) 692-7070 </span></td>
</tr>
<tr>
<td><span class="bodycopy">Fax:</span></td>
<td><span class="bodycopy">(978) 692-7010 </span></td>
</tr>
<tr>
<td><span class="bodycopy">Email:</span></td>
<td><span class="bodycopy"><a href="mailto:info@vertilon.com" target="_blank" class="bodyblue2">info@vertilon.com</a></span></td>
</tr>
<tr>
<td><img src="images/spacer.gif" width="40" height="13" alt=""></td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
</table></td>
</tr>
</table>
<br>
<br>
<br></td>
</tr>
</table>
<br>
</td>


and I can post the code for the footer if necessary but it shouldnt be affecting what is going on. Here is a screenshot of the correct page from the actual server:
Image

and here is the screenshot of the incorrect page from the XAMPP server:
Image

Problems:
-the link in the side navigation is supposed to be white when it is the active page and it is not
-the background of the side navigation is not correct
-the top banner is incorrect

I can post any other code necessary but IM AT MY WITS END!!! I cannot figure out if it is something to do with how I have configured XAMPP or if it is to do with my CSS, SSI, or HTML etc. PLEASE let me know if you have any ideas.
Thanks in advance
Last edited by clf139 on 23. July 2012 15:19, edited 1 time in total.
clf139
 
Posts: 4
Joined: 23. July 2012 14:33
Operating System: Windows XP

Re: NEWB NEEDS HELP!

Postby Altrea » 23. July 2012 15:15

Hi clf139,

1st: please change your Heading to something more selfspeaking. More than 99% of all new threads here are requests for help.
2nd: your issues are all visual elements. All SSI Elements are resolved correctly. So it is very common that this issue is a browser issue. Some browser are making differences in rendering relating to a site is coming from an intranet zone or an internet zone.
Please use a tool like Firefox Firebug to compare sourcecode of the expected looking webpage with the actual one.

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Page doesn't appear as it is supposed to on test server

Postby clf139 » 23. July 2012 15:36

Thanks for the quick response Altrea, I changed the Heading and hope its better? :wink: I also installed firebug and the only errors I am getting are "ReferenceError" s. Heres a screenshot of the console:
Image

not sure what to do about this, do you have any ideas?
clf139
 
Posts: 4
Joined: 23. July 2012 14:33
Operating System: Windows XP

Re: Page doesn't appear as it is supposed to on test server

Postby clf139 » 23. July 2012 15:57

The code from the actual server, and the XAMPP server are identical when viewed in firebug, except for one line which is determined by a conditional statement. This leads me to believe that the problem is due to how the server parses the code. How would I know if the server is parsing correctly?
clf139
 
Posts: 4
Joined: 23. July 2012 14:33
Operating System: Windows XP

Re: Page doesn't appear as it is supposed to on test server

Postby Altrea » 23. July 2012 18:32

clf139 wrote:This leads me to believe that the problem is due to how the server parses the code.

Conditional comments are processed by the browser not Apache.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Page doesn't appear as it is supposed to on test server

Postby clf139 » 24. July 2012 15:17

Conditional comments are processed by the browser not Apache.


Do you have any suggestions as to what might be going on then?
clf139
 
Posts: 4
Joined: 23. July 2012 14:33
Operating System: Windows XP


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 84 guests