[solved]2 hostnames assigned by default to 127.0.0.1

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[solved]2 hostnames assigned by default to 127.0.0.1

Postby drupaladdict » 29. June 2012 19:04

My OS: Windows 7 professional 64bit

Developing Drupal 6 sites locally using XAMPP 1.7.1.

I discovered localhost (127.0.0.1) is accessible either by typing: "http://localhost" or "http://kat.ph" :?: .

Where "http://kat.ph" comes from?

I opened my "hosts" file on Windows and it is not listed there. I checked "httpd-vhosts.conf" out (\xampp\apache\conf\extra\httpd-vhosts.conf), but it is not there either.

I had this problem before restoring completely my system through recovery discs.

After restoring completely my Windows operating system, the issue is still there.

I have made a computer scan using the Windows Malware Removal Tool, Eset Nod32 AV 5 installed on my machine and even Eset Nod32 online scanner. Result: no threats found. :shock:

It seems like two default hostnames :| have been assigned to 127.0.0.1.

How can I get rid of "http://kat.ph" pointing to 127.0.0.1?

I want only "http://localhost" to be mapped to 127.0.0.1.

Thanks,
Arnold. :mrgreen:
drupaladdict
 
Posts: 2
Joined: 29. June 2012 18:52
Operating System: Windows 7 64bit

Re: 2 hostnames assigned by default to 127.0.0.1

Postby drupaladdict » 30. June 2012 22:31

I found out what happened (unbelievable). :shock:

This is the proof Western democracies are slowly
falling into China like dictatorships while people
keep on sleeping.

</rant> :mrgreen:

I connected another PC to the Internet and,
guess what? The same problem arose. :idea:

To cut a long story, my ISP (Telecom Italia) has
blocked some sites, they are not accessible at all. :twisted:

If you connect to those sites while a local server
is NOT running, you are presented with a "Page not found"
error message.

But, if a local server like Apache is running on your machine
and you try to connect to a given censored site, you are
redirected to 127.0.0.1 (localhost)
. :!:

I have had the confirm of this by trying to connect to
a different censored site (kickasstorrents.com) while Apache
was running. Same behaviour as kat.ph (that is, I am redirected
to 127.0.0.1 (localhost). :arrow:

No virus, no bug, nothing like that. It's simple, old-fashioned,
tyrannical, iilegal, China-style CENSORSHIP
. :twisted:

Bye,
Arnold :D
drupaladdict
 
Posts: 2
Joined: 29. June 2012 18:52
Operating System: Windows 7 64bit

Re: [solved]2 hostnames assigned by default to 127.0.0.1

Postby JonB » 02. July 2012 14:55

Glad it worked out -
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests