Re-install of Xampp asks for password [Solved]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Re-install of Xampp asks for password [Solved]

Postby Win7 » 05. June 2012 10:51

Hi, I had a problem with Phpmyadmin not being able to access the database I created (username and password not recognised) and not letting me in to create another so I deleted the whole folder and re-installed. Am using Win7 and control panel v3.0.2. My config.inc.php is
/* Authentication type and info */
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql';
$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = true;

/* User for advanced features */
$cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'pma';
$cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = '';

But it is still asking me for a username and password?

Any help would be much appreciated!
Win7
 
Posts: 5
Joined: 28. May 2012 08:00
Operating System: Windows 7

Re: Re-install of Xampp asks for password

Postby Win7 » 05. June 2012 12:29

I found the Excruciatingly Correct Guide which said I should edit the resetroot.bat file, unfortunately when I clicked open it ran it instead, so I then checked if I could get back into MySQL with PhpmyAdmin and it worked! Then I checked the resetroot.bat file by dragging it into my text editor and it did not have a line that looks like mysql\bin\mysqld.exe anyway. It worked that's the main thing!
Win7
 
Posts: 5
Joined: 28. May 2012 08:00
Operating System: Windows 7

Re: Re-install of Xampp asks for password

Postby JonB » 05. June 2012 14:26

Good Job Win7!

I think that FAQ was written for an earlier version, and the reset_root.bat has since been fixed. So I guess I need to fix that too. :lol:

glad it worked
8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Re-install of Xampp asks for password [Solved]

Postby Win7 » 05. June 2012 17:21

Yes it must be different to the one you worked with. I am so happy now, my PhpFox is up and running local and now I can play with it without destroying the installation on the web server!
Win7
 
Posts: 5
Joined: 28. May 2012 08:00
Operating System: Windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 66 guests