Apache does not start [Solved]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache does not start [Solved]

Postby ajax » 20. February 2012 02:08

Just installed XAMPP and Apache does not start.

When I select start on Control Panel a Windows dialog error is displayed that says -

"The procedure entry point getnameinfo could not be located in the dynamic link library WS2_32.dll."

Starting Apache is the first and only thing that I've tried to do since running a successful XAMPP install. The system is Windows 2000 and I used the Windows installer version of XAMPP.
ajax
 
Posts: 6
Joined: 14. December 2010 17:57
Operating System: Windows 2000 Professional

Re: Apache does not start

Postby Altrea » 20. February 2012 12:13

Hi ajax,

The XAMPP in current version is not able to run on Windows 2000 Systems, sorry.

best wishes,
Altrea

P.S.: Please add your XAMPP version and os information in your Profile information
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache does not start

Postby ajax » 20. February 2012 17:51

Well in that case, what is the newest/latest release that does run on W2K?
ajax
 
Posts: 6
Joined: 14. December 2010 17:57
Operating System: Windows 2000 Professional

Re: Apache does not start

Postby Altrea » 20. February 2012 19:33

I don't know it exactly, but i would give 1.7.3 a try. If this will not work, try XAMPP 1.7.1 (the last release with PHP 5.2).
If you found the last working version, give us a reply. I don't have a Windows 2000 machine to test it by myself :D
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache does not start

Postby ajax » 20. February 2012 21:06

Many thanks!

I haven't yet done anything with it but 1.7.4 let me start Apache without the problem reported herein. I didn't try 1.7.5 because according to the dates specified at Sourceforge it is only a few days older than 1.7.7.

My profile has now been updated.
ajax
 
Posts: 6
Joined: 14. December 2010 17:57
Operating System: Windows 2000 Professional

Re: Apache does not start [Solved]

Postby ajax » 21. February 2012 22:05

Some limited testing indicates that Apache seems to work (XAMPP 1.7.4 on W2K) but an attempt to start MySQL produced a problem similar to the one provoking this post.

Upon reflection, there is so much software in this package it is impossible to make any reliable determination regarding the issue of W2K inter-operation based on trial and error methods. Insofar as XAMPP advertises that it runs on W2K it would seem like Apache Friends should stop making such claims. It would also be very helpful if Apache Friends could provide a reliable statement regarding when XAMPP stopped working on W2K and possibly how to obtain a prior version that does work on W2K.
ajax
 
Posts: 6
Joined: 14. December 2010 17:57
Operating System: Windows 2000 Professional

Re: Apache does not start [Solved]

Postby masswin2000 » 09. June 2012 08:22

is true authors xammp should put this thing affixed
masswin2000
 
Posts: 4
Joined: 08. June 2012 16:52
Operating System: Windows2000


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests