[solved]problem with apache and old/deleted sites

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[solved]problem with apache and old/deleted sites

Postby Incin » 08. February 2012 21:12

Hi

i have a strange problem with my xampp install,
i added a page on my site and then deleted the page, but when enter the url for the page the deleted page still shows :?
the server shows the 404 error in the apache error log and i have tried several computers even some that have never been to my site

anyone that know how to resolve this?
Incin
 
Posts: 4
Joined: 08. February 2012 20:55
Operating System: windows server 2008

Re: problem with apache and old/deleted sites

Postby Altrea » 08. February 2012 21:26

Hi Incin,

I can just believe one very special constellation where all of your information fit perfectly.
You have setteda copy of your deleted file as ErrorDocument and it still exists.

Every other constellation is unbelievable or simply impossible with the information you gave us.

My first thought was Browser cache, but you say the site can be requested successfull from computers who has never seen the site before.

Please doubleproof your information.

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: problem with apache and old/deleted sites

Postby Incin » 08. February 2012 21:43

hi

this is the error that comes in my error.log
Code: Select all
[Wed Feb 08 21:32:37 2012] [error] [client ::1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/subsites/resources, referer: http://localhost/subsites/addapps/addapps.htm/

i have tested on more computers and even my phone to see if the page showed there, and it did.
i have also tried to type inn a non existing site that gave the folowing error code in my error.log
Code: Select all
[Wed Feb 08 21:29:16 2012] [error] [client 192.168.10.103] File does not exist: C:/xampp/htdocs/test

this displayed the standard 404 error page that comes with xampp
i am running the xampp on windows server 2008
Incin
 
Posts: 4
Joined: 08. February 2012 20:55
Operating System: windows server 2008

Re: problem with apache and old/deleted sites

Postby Altrea » 08. February 2012 21:56

I can't tell you anything more about that topic.

Apache realizes, the file does not exists. If something isn't there any more, Apache tries to send an ErrorDocument.
Because it is possible to set different ErrorPages in .htaccess files, VHosts or other Apache configuration options your test can't really proof, if that is the case or not.

The only thing i can say is, that Apache (very very common) don't do anything, which is not configurated.
Apache don't roll dize which page it sends back.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8299
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: problem with apache and old/deleted sites

Postby WilliL » 09. February 2012 18:42

Incin wrote:
Code: Select all
[Wed Feb 08 21:32:37 2012] [error] [client ::1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/subsites/resources, referer: http://localhost/subsites/addapps/addapps.htm/

Code: Select all
[Wed Feb 08 21:29:16 2012] [error] [client 192.168.10.103] File does not exist: C:/xampp/htdocs/test


did you try to change your call to C:/xampp/htdocs/test.htm and C:/xampp/htdocs/subsites/resources.php (ext as used) ?
I wouldn't use files without extension.
Willi
WilliL
 
Posts: 661
Joined: 08. January 2010 10:54
Operating System: Win7Home Prem 64 SP1

Re: problem with apache and old/deleted sites

Postby Incin » 10. February 2012 20:21

resources is the folder where all my php scripts are and the page that im having issues with are in a completly different folder.
i am alsow using a .htaccess file on root level to redirect some of my pages so that i dont have the endings on those and that part is working as intended.
the problem with the page started before i deleted it, i tried to change some of the links on the page but when i opened it on my site the changes was not showing thats why i deleted the page, and since then the page has been a ghost on my site :?
Incin
 
Posts: 4
Joined: 08. February 2012 20:55
Operating System: windows server 2008

Re: problem with apache and old/deleted sites

Postby Incin » 12. February 2012 18:46

ok, i have fund the problem now, its a line in my .htaccess file that is making the ghostpage appear :shock:

the line is
Code: Select all
RewriteRule apps/ subsites/apps/index.htm

when i coment out this line the page dissappears and when i uncomment it the page reappers.
the problem now is that i am using this line to shorten the link to one of my main pages, i guess ill just have to rename the site to get rid of this problem

Edit:
i found out that it was the
Code: Select all
RewriteRule apps/
that made the ghostpage appear, when i changed it to
Code: Select all
RewriteRule applications/
the ghostpage dissappered
im just glad now that i did not have the link on to many pages :)
Incin
 
Posts: 4
Joined: 08. February 2012 20:55
Operating System: windows server 2008


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 49 guests