Having a problem with apache starting [SOLVED]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Having a problem with apache starting [SOLVED]

Postby Kevin4life » 21. January 2012 02:51

Image

having problem can anyone help me asap
Kevin4life
 
Posts: 5
Joined: 21. January 2012 02:49
Operating System: Windows 2008 r2 enterpise

Re: Having a problem with apache

Postby Sharley » 21. January 2012 02:55

First please correct your Windows version in your profile:
viewtopic.php?f=16&t=48626
We need to know which Windows version you are using as now support is very much version related.
The link above will explain.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Having a problem with apache

Postby Kevin4life » 21. January 2012 02:58

its say 1.7.7
Kevin4life
 
Posts: 5
Joined: 21. January 2012 02:49
Operating System: Windows 2008 r2 enterpise

Re: Having a problem with apache

Postby Sharley » 21. January 2012 03:02

Sharley wrote:First please correct your Windows version in your profile:
viewtopic.php?f=16&t=48626
We need to know which Windows version you are using as now support is very much version related.
The link above will explain.
1.7.7 is your XAMPP version.

Now we need to know your Windows Operating System.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Having a problem with apache

Postby Kevin4life » 21. January 2012 03:02

Windows 2008
Kevin4life
 
Posts: 5
Joined: 21. January 2012 02:49
Operating System: Windows 2008 r2 enterpise

Re: Having a problem with apache

Postby Sharley » 21. January 2012 03:04

Windows 2008 what?
As requested the correct version needs to be added to your profile.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Having a problem with apache

Postby Kevin4life » 21. January 2012 03:06

there i updated it
Kevin4life
 
Posts: 5
Joined: 21. January 2012 02:49
Operating System: Windows 2008 r2 enterpise

Re: Having a problem with apache

Postby Sharley » 21. January 2012 03:08

Thanks for that.
All you achieved by not adding that info when you registered (3 times) and subsequent numerous requests was to waist needless amounts of your own time, as that info request is very important for correct support or we would not need to ask for it. :shock:


XAMPP for Windows 1.7.7 is compiled using VC9 (Visual C++ SP1) and so the runtime file (Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)) is needed and can be downloaded then installed using this Microsoft link which also contains full information:
http://www.microsoft.com/download/en/de ... px?id=5582

Then try and start Apache again.


New users can often find self help by reading these pages:
readme_en.txt file in the xampp folder.
http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html
http://www.apachefriends.org/en/faq-xampp-windows.html

Some useful reading that may help you help us to find suitable solutions:
viewtopic.php?f=16&t=48331
viewtopic.php?f=16&t=32670
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Having a problem with apache

Postby Kevin4life » 21. January 2012 04:06

thanks you verry much i fixed it :D
Kevin4life
 
Posts: 5
Joined: 21. January 2012 02:49
Operating System: Windows 2008 r2 enterpise

Re: Having a problem with apache

Postby Sharley » 21. January 2012 04:14

Thanks for the feedback. 8)

I am pleased that you can now move forward.

I will close this topic and mark it solved.

Please feel free to start a new topic if you have any more issues with XAMPP for Windows.

Good luck. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests