phpMyAdmin Issues in Development Mode

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

phpMyAdmin Issues in Development Mode

Postby mabbas_86 » 03. January 2012 15:52

Hi,

I am facing issues in accessing phpmyadmin as well as connecting to mysql, if i turn on Development mode in php.ini. I see following error if i try to access phpmyadmin."The mysql extension is missing. Please check your PHP configuration. <a href="Documentation.html#faqmysql" target="documentation"><img class="icon" src="./themes/pmahomme/img/b_help.png" width="11" height="11" alt="Documentation" title="Documentation" /></a>". If i try connecting to mysql, it says mysql_connect function is missing.

mysql.dll and mysqli.dll both are uncommented in php.ini. In phpinfo i only see mysqlnd if devleopment mode is on.

I am using XAMP 1.7.7, and win 7 64bit.

Please let me know the solution, as i need to check for some errors in my website in development mode. I will be very thankful to you.

Regards,
Abbas
mabbas_86
 
Posts: 2
Joined: 03. January 2012 15:46
Operating System: Windows 7 64-bit

Re: phpMyAdmin Issues in Development Mode

Postby Sharley » 03. January 2012 16:20

PHP in XAMPP comes with 2 php.ini files in the xampp\php folder one for production and the other for development.

Did you use the php.ini-development file renamed or did you make changes in the existing production php.ini file?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: phpMyAdmin Issues in Development Mode

Postby mabbas_86 » 04. January 2012 07:52

I did changes in C:\xampp\php->php.ini....
mabbas_86
 
Posts: 2
Joined: 03. January 2012 15:46
Operating System: Windows 7 64-bit

Re: phpMyAdmin Issues in Development Mode

Postby Sharley » 04. January 2012 08:36

You need to check and then double check your changes as it would seem you may have made an error and not knowing what changes you made it will be hard for anyone here to help.

After editing the php.ini file you did restart Apache and MySQL?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests