can't get this to work, i have iis installed, getting error

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

can't get this to work, i have iis installed, getting error

Postby jonjon » 22. March 2004 13:29

is there something about having iis installed that creates problems for apache? i am clueless, and a newbie as to how this network stuff works. i want to use php. i can't get anything to work. the instructions say click on apache_install service for win 2000 platform. i get this window that says

< OS 10048>"Only on usage of each socket address is normally permitted."

blah, blah

The service name is invalid.

is this cause of the iis?
please help


if i click on apache_start this dumb window pops up and disappears, is this normal?
jonjon
 
Posts: 2
Joined: 22. March 2004 13:23

Postby Wiedmann » 22. March 2004 13:45

Before you can start the Apache, you must stop/deactivate all software and services those use the TCP-ports 80 and 443.

And IIS ist such a software.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby jonjon » 23. March 2004 05:36

how do i go about deactivating it? i know how to turn it off, but that didn't work. is there more details you can provide for me? thanks.
jonjon
 
Posts: 2
Joined: 22. March 2004 13:23

Postby snowshark » 27. March 2004 14:59

I don't know how much this will help but I encountered the same problem on my XP system. I downloaded a nifty program called Active Ports (from C|NET@ www.download.com). This showed me what was running on local port 80. I shut down the program using this port and then successfully ran the apache_installservice.bat file, now everything seems to work(touch_wood!!) Good Luck, DOMi
snowshark
 
Posts: 1
Joined: 27. March 2004 14:52
Location: Exeter, United Kingdom

yep

Postby MAGnUm » 30. March 2004 16:04

start -> Administrative Tools -> Internet Information Services

you shoud be able to manage it from there. or better yet if you dont want/need IIS goto add/ remove programs add/remove windows components on the left side of the window and look for IIS (i dont remember off hand where it is). that shoud do the trick.
~~:M A G n U m:~~
(Disclaimer: if any of this info is confusing or vague tough, its free!!)
User avatar
MAGnUm
 
Posts: 151
Joined: 16. October 2003 18:08
Location: USA


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests