Problem with Xamp not working in Windows 7

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem with Xamp not working in Windows 7

Postby FaisalIkhlaq » 10. December 2011 10:29

Hi everyone!!
Whenever i run Xamp and start Apache and MySql they start for 2 or 3 secs and result shows busy and they stop... I m not using skype. Port 80 PID shows eg 50 but whenever i search that PID in taskmanager to end process the PID is not there but in services column that PID is shown so i am confused what to do..... So kindly help mee......
FaisalIkhlaq
 
Posts: 1
Joined: 10. December 2011 10:11
Operating System: Windows 7

Re: Problem with Xamp not working in Windows 7

Postby Sharley » 10. December 2011 10:35

You're using a very old XAMPP version (1.6.0a 5 years+) according to your profile.

Open the readme_en.txt file found in the xampp folder and the first line will tell you what your real XAMPP version you are using is.

If it is not 1.6.0a then please change it in your profile, we need to know the correct XAMPP version to provide a solution to your issue:
viewtopic.php?f=16&t=48626
Thanks.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Problem with Xamp not working in Windows 7

Postby learningisliving » 11. December 2011 15:28

Hi Faisal,

As advised by Sharley, I just installed XAMPP version 1.7.7 and was facing the same 'busy' message. However, I'd advice to you wait for some time...Its not necessary that you get the message "XAMPP for (Operating System) started"...It would still be installed...

"http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html#1167" -->This tutorial should help ...First I tried "http://localhost/", which threw back an error. http://127.0.0.1/ however did the trick for me...

Hope this works for you.

Regards,
learningisliving
 
Posts: 3
Joined: 11. December 2011 15:11
Operating System: Windows 7

Re: Problem with Xamp not working in Windows 7

Postby Altrea » 11. December 2011 20:39

If http://127.0.0.1/ is working and http://localhost/ not, you have a problem with DomainName resolution.

To fix that open your editor (in administrators mode), open the file C:\Windows\system32\drivers\etc\HOSTS and add the line
Code: Select all
127.0.0.1 localhost
if not present there.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8286
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests