configuring development machine

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

configuring development machine

Postby tchboy » 07. December 2011 12:18

Hi
First I had been struggling getting apache and php to work and then I found this software and had it working in 20 minutes so a masive thank you!!!!

I am making the change from form application development to web based development and at this moment using xampp to create a test machine. How do I config xampp to see my test website rather than copying files into htdocs folder.

thanka
tchboy
tchboy
 
Posts: 14
Joined: 07. December 2011 12:04
Operating System: xp

Re: configuring development machine

Postby Sharley » 07. December 2011 12:21

Where is your test website located?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: configuring development machine

Postby tchboy » 07. December 2011 12:49

it's on my local machine
tchboy
 
Posts: 14
Joined: 07. December 2011 12:04
Operating System: xp

Re: configuring development machine

Postby Sharley » 07. December 2011 13:09

Do an advanced forum search for virtualhost or vhost in the XAMPP for Windows English forum as there are many useful working examples - you can use my name Sharley in the author field that may narrow the results for you.
Some search tips:
viewtopic.php?f=16&t=32670

A vhost will allow you to work on a web site that is not in the htdocs folder and indeed it cam be anywhere on your PC.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: configuring development machine

Postby tchboy » 07. December 2011 14:38

Thanks for that I shall have a look can I also have several hosts? one fore each site I am curently working on?
tchboy
 
Posts: 14
Joined: 07. December 2011 12:04
Operating System: xp

Re: configuring development machine

Postby Sharley » 07. December 2011 14:49

You can have as many vhost containers as you need.

Good luck. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests