Installing Apache 2.2 service failed. (Win7) 1.7.7 [SOLVED]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Re: Installing Apache 2.2 service failed. HELP!

Postby Sharley » 09. December 2011 10:43

1.7.4 has many issues and the worst issues were posted here:

My advice is to download and install a newer version or go back to 1.7.3 which was a known stable release.

Port 80 and port 443 are usually used by either Skype or IIS (World Wide Publishing server) the MS default enabled web server.

Either can be disabled or reconfigured to overcome this port hogging issue.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Installing Apache 2.2 service failed. HELP!

Postby Sharley » 09. December 2011 10:44

1.7.4 has many issues and the worst issues were posted here:
viewtopic.php?f=16&t=44327

My advice is to download and install a newer version or go back to 1.7.3 which was a known stable release.

Port 80 and port 443 are usually used by either Skype or IIS (World Wide Publishing server) the MS default enabled web server.

Either can be disabled or reconfigured to overcome this port hogging issue.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Installing Apache 2.2 service failed. HELP!

Postby JamieEff » 09. December 2011 12:01

Thanks Sharley.... it was skyupe so have changeds the ports for that and XAMPP now working perfectly!

thanks for your help

Jamie
JamieEff
 
Posts: 6
Joined: 07. November 2011 14:45
Operating System: Windows 7

Re: Installing Apache 2.2 service failed. HELP!

Postby Sharley » 09. December 2011 12:07

Thanks for the feedback Jamie. 8)

I will close this topic now and mark it solved.

If anyone else has a similar issue then please start a new topic.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Previous

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 71 guests