Apache Wont Start (Server 2003) 1.7.7 [SOLVED]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Wont Start (Server 2003) 1.7.7 [SOLVED]

Postby Keelan » 13. November 2011 03:46

OS: Windows 2003 Server Data Edition Service Pack 2
Xampp: 1.7.7
Control Panel: v3.0.2 (BETA)
Error Log: No errors in the apache error log
Uninstalled & Reinstalled: Yes
Rebooted After Install/Uninstall: Yes
Disabled World Wide Web Publishing Service: Yes
MySQL Starts: Yes

Netstat:
Code: Select all
Active Connections

  Proto  Local Address          Foreign Address        State
  TCP    0.0.0.0:21             0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    0.0.0.0:135            0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    0.0.0.0:445            0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    0.0.0.0:1025           0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    0.0.0.0:3306           0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    0.0.0.0:3389           0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    0.0.0.0:8078           0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    127.0.0.1:1026         0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    127.0.0.1:14147        0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    216.24.199.47:139      0.0.0.0:0              LISTENING
  TCP    216.24.199.47:1096     69.164.211.252:80      CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1097     50.116.67.156:80       CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1106     69.164.211.252:80      CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1107     50.116.67.156:80       CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1108     69.164.211.252:80      CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1109     50.116.67.156:80       CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1110     69.164.211.252:80      CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:1111     50.116.67.156:80       CLOSE_WAIT
  TCP    216.24.199.47:3389     173.32.139.199:55702   ESTABLISHED
  UDP    0.0.0.0:445            *:*
  UDP    0.0.0.0:500            *:*
  UDP    0.0.0.0:4500           *:*
  UDP    127.0.0.1:123          *:*
  UDP    216.24.199.47:123      *:*
  UDP    216.24.199.47:137      *:*
  UDP    216.24.199.47:138      *:*



My issue:
Code: Select all
6:43:44 PM  [apache]    Starting apache app...


It doesn't start, i see no conflicting programs running on the same port. The OS is pretty much empty, no skype etc. Not sure what i am doing wrong or not doing right. Any help would be greatly appreciated.
Keelan
 
Posts: 5
Joined: 13. November 2011 03:26
Operating System: Windows Server 2003

Re: Apache Wont Start

Postby Sharley » 13. November 2011 03:49

Thank you for your detailed post. 8)

You may need to download and install the runtime file for VC9 that the current version 1.7.7 is compiled with:
http://www.microsoft.com/download/en/de ... px?id=5582

Good luck and I hope the above lets you move forward. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Apache Wont Start

Postby Keelan » 13. November 2011 03:52

My savior, thank you so much. Worked perfectly.
Keelan
 
Posts: 5
Joined: 13. November 2011 03:26
Operating System: Windows Server 2003

Re: Apache Wont Start

Postby Sharley » 13. November 2011 03:53

You're most welcome and thanks for the feedback. 8)

Best wishes. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 49 guests