[solved]strange error log of apache with xampp 1.7.1

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[solved]strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby its me » 01. November 2011 21:16

hello guys,

i am using xampp 1.7.1 after downgraded from 1.7.7 for particular application which - i think - requires a lot of requirements!?

after a long errors story and adjustments, i enabled the errors to show everything, so i found this in the apache error log, which means the json is not exist? it is no.1 requirement for this application to run! also mod "filter" please have a look and advise:

regarding the htdocs which is reported in the error as well, i have actually changed the htdocs document root in apache, and other files working fine (other files and applications on another directories on the server,,, so i have no idea also why this error appear!

Code: Select all
PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\\xampp\\php\\ext\\php_filter.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\\xampp\\php\\ext\\php_json.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
[Tue Nov 01 23:59:13 2011] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i PHP/5.2.9 configured -- resuming normal operations
[Tue Nov 01 23:59:13 2011] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Tue Nov 01 23:59:13 2011] [notice] Parent: Created child process 4244
Warning: DocumentRoot [C:/xampp/htdocs] does not exist
Warning: DocumentRoot [C:/xampp/htdocs] does not exist
[Tue Nov 01 23:59:15 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Tue Nov 01 23:59:15 2011] [notice] Digest: done
PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\\xampp\\php\\ext\\php_filter.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
<br />
<b>Warning</b>:  PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\xampp\php\ext\php_filter.dll' - The specified module could not be found.
 in <b>Unknown</b> on line <b>0</b><br />
PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\\xampp\\php\\ext\\php_json.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
<br />
<b>Warning</b>:  PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\xampp\php\ext\php_json.dll' - The specified module could not be found.
 in <b>Unknown</b> on line <b>0</b><br />
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby Altrea » 01. November 2011 21:42

hello again,

its me wrote:i am using xampp 1.7.1 after downgraded from 1.7.7

how do you downgrade? means: have you overwritten files, what changes are made, etc etc?

its me wrote:for particular application which - i think - requires a lot of requirements!?

don't know, what you want to say with that.

its me wrote:after a long errors story and adjustments, i enabled the errors to show everything, so i found this in the apache error log, which means the json is not exist? it is no.1 requirement for this application to run! also mod "filter" please have a look and advise:

Yes, these two extensions are not shipped with XAMPP 1.7.1. These two lines in the php.ini are commented out. I don't know what you have changed, so i will not give any support without these informations.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby its me » 01. November 2011 21:47

ok, i thought you are following with me about my previous posts,,,

i was using 1.7.7 then when this application was not working on 5.3 so i deleted 1.7.7 and isntalled 1.7.1, so you can say it is fresh installation
everything else is running well, other applications are running good, no issues,
i uncommented json and filter modes in php.ini and they are shown as enabled in phpinfo, i just wonder whey giving this error in apache error log that they don't exist!

any idea?
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby Altrea » 01. November 2011 21:55

its me wrote:ok, i thought you are following with me about my previous posts,,,

Yes, but:
- thats no guarantee that you don't have done something different/more since that post
- not everybody will scan all your previous posts for important information
so please give as much information as possible if you create a new topic.

its me wrote:i just wonder whey giving this error in apache error log that they don't exist!

simple answer: because they don't exist. Have you checked they are existent in your \xampp\php\ext\ folder before you uncomment them?

But good news: json support don't need that dll. It is enabled by default.
Should be the same with filter.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby its me » 01. November 2011 22:00

yes i did and searched all the computer for them but they are not found! entire computer!! no search results, even checked for them manually! but i wonder how php info says this:

Code: Select all
json support    enabled
json version    1.2.1


also:

Code: Select all
Input Validation and Filtering    enabled
Revision    $Revision: 1.52.2.45 $


and yes, nothing major was changed, otherwise i would inform you, i did some changes in the other directories in php files... not in xampp distribution...
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby Altrea » 01. November 2011 22:02

You should really start reading and using official manuals.

for filter: http://de.php.net/manual/en/filter.installation.php
for json: http://de.php.net/manual/en/json.installation.php
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby its me » 01. November 2011 22:06

I swear that i read that before posting, but because xampp use kind of mixed stuff so i'm not sure that stuff in the php documentation always applies to xampp.
so there should be no json and filter files? is this ok?!?! it is written like that, so why my apache gives error for them?!
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby Altrea » 01. November 2011 22:10

its me wrote:but because xampp use kind of mixed stuff so i'm not sure that stuff in the php documentation always applies to xampp.

XAMPP don't change anything on the PHP core. The only changes which are made to fit it into the stack, so PHP is compiled for exactly that stack. Nothing more. You can beleave what php.net tells you about that functions.

its me wrote:so there should be no json and filter files? is this ok?!?!

YES! Because they are already implemented in the php core.

its me wrote:it is written like that, so why my apache gives error for them?!

Because you have uncomment them... unnecessary
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby its me » 01. November 2011 22:22

i am disappointed :( i thought myabe i got a solution to my problem finally :(
it is more complicated now, the problem is that is running pretty cool on cheap test linux hosting plan on the net, but here on windows it doesn't run! it will make me crazy really, tracing everything and i have learned a lot except this :)
thanks a lot altra dear, i will continue checking my problem and let you know if i found that i need to post something :)
thanks again
have a good day
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: strange error log of apache with xampp 1.7.1

Postby Altrea » 01. November 2011 22:32

finally i can close here.

P.S.: please spell my nickname correct. This can be very disappointing too :lol:
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests